Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

ku
ku
6 10.11.2018 11:49:14

LUKA JE GENIJ ... Svet je očaran, PRINC je preko noči osvojil Ameriko! To so številke ...

Reuters
To je prva sezona v ligi NBA za 19-letnega Ljubljančana. Potem ko je v Evropi osvojil praktično vse, kar je bilo mogoče osvojiti, v Severni Ameriki nadaljuje v istih ritmih - kot da ne bi vmes preskočil nekaj razredov.

V prvih 11 tekmah v povprečju dosega neverjetnih 20,2 točke, ob tem ima še 6,5 skokov in 4,2 podaje. Dallas roko na srce ne blesti, saj z le tremi zmagami in osmimi porazi počasi izgublja stik z moštvi, ki se borijo za končnico. Vendar, v Texasu ne obupujejo, svojo prihodnost na krilih Dončića vidijo kot blestečo.

Američani, ki kar naprej kopljejo po statistiki in zgodovinskih dosežkih, Slovenca vedno znova postavljajo na piedestal. Dončić je v prvih 10 tekmah dosegel 198 točk, 65 skokov in 44 podaj, edini pred njim, ki je imel na svojem uvodu v ligi NBA takšne številke, pa je legendarni Osca Robertson.



V istem obdobju je Dončić dosegel več točk od Hakeema Olajuwona in Larryja Birda. Prvi še vedno velja za enega najboljših centrov v zgodovini, drugi za enega najboljših strelcev.

Luka je zbral več skokov od Kevina Lova, all-stars igralca in člana šampionske ekipe Clevelanda iz leta 2015. Ima tudi več podaj od Steva Nasha, člana Hiše slavnih in enega najboljših podajalcev v zgodovini lige, ter Derona Williamsa, ki je predvsem v Utahu blestel kot organizator igre.

Značke: luka-dončić, nba

Članki iz rubrike