900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 09.11.2018 10:10:50

Tudi brez Westbrooka je šlo do sedme zaporedne zmage

Košarkarji Oklahoma City Thunder so v severnoameriški ligi NBA doma gostili Houston Rockets in zmagali z 98:80, čeprav je v njihovih vrstah še na drugi tekmi zapored manjkal poškodovani prvi zvezdnik Russell Westbrook. Kljub poškodbi, Westbrook ima zvit levi gleženj, pa je 29-letnik s klopi glasno navijal za soigralce in pomagal Oklahomi do zmage.

Paul George je bil z 20 točkami prvi strelec Oklahome na poti do sedme zaporedne zmage. George je dodal še enajst skokov, šest podaj in šest ukradenih žog.

"V redu sem igral. Ni bilo še najboljše, ampak v redu. Vedno imaš priložnost, da igraš še boljše, zadeneš še več metov," je dejal George.

Čeprav ni bil preveč navdušen nad svojo predstavo, pa je bil toliko bolj zadovoljen z zmago svoje ekipe, ki je sezono odprla s štirimi zaporednimi porazi, zdaj pa nanizala sedem zmag. "Vesel sem bil, da smo zmagali. Igrali smo na vso moč in se trudili na parketu tudi na treningih. To nas je poneslo preko začetne ovire," je še dejal George.

Novozelandec Steven Adams je dodal 19 točk in deset skokov, Terrance Ferguson in Nemec Dennis Schröder pa sta jih vsak k zmagi dodala po 14.

Prvi strelec gostov je bil James Harden z 19 točkami, a je zadel le sedem od 19 metov iz igre.



Do odmevne nove zmage so prišli tudi Milwaukee Bucks, ki so na gostovanju v Kaliforniji s 134:111 premagali dvakratne zaporedne prvake NBA, Golden State Warriors. Z zmago so obenem prekinili niz osmih zaporednih zmag Golden Stata, ki je sicer nastopil brez poškodovanega Draymonda Greena, v tretji četrtini pa izgubil še prvega zvezdnika Stephean Curryja, ki si je nategnil mišico. Preden je šel s parketa, je zbral deset točk.

Pri gostih se je najbolj izkazal Eric Bledsoe, ki je dosegel 26 točk, od tega deset v tretji četrtini, štiri skoke in šest podaj, Giannis Antetokounmpo je k zmagi dodal 24 točk, devet skokov in štiri podaje, Malcom Brogdon pa 20 točk. Pri bojevnikih je bil najbolj razpoložen Klay Thompson s 24 točkami.

"Kot ekipa smo igrali zelo čvrsto. Poskrbeli smo, da je žoga dobro krožila, in zadevali smo mete. Vsak dan smo boljši in trudimo se, da na vsaki tekmi napredujemo," je po tekmi dejal Antetokounmpo.

V Phoenixu so imeli Boston Celtics v tretji četrtini še 22 točk zaostanka, na koncu pa so ekipi Suns, ki jo vodi nekdanji slovenski selektor Igor Kokoškov, prizadejali boleč poraz po podaljšku s 116:109. Phoenix Suns so na zadnjih desetih tekmah doživeli še deveti poraz.

Kyrie Irving je 18 od svojih skupno 39 točk dosegel v zadnji četrtini in podaljšku, Marcus Morris pa je za Boston proti svoji nekdanji ekipi dodal 17 točk.

Izidi
Oklahoma City Thunder - Houston Rockets   98:80
Phoenix Suns - Boston Celtics            109:116 (podaljšek)
Portland Trail Blazers - LA Clippers     116:105
Golden State Warriors - Milwaukee Bucks  111:134
Značke: nba, košarka

Članki iz rubrike