kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

ku
ku
0 09.11.2018 16:27:01

BESEDE, KI ODMEVAJO! Ricky Rubio o Luki Dončiću: On ne bo All Star igralec! Povem vam, kaj bo ...

Luka Dončić navdušuje v ligi NBA.

Čeprav njegov Dallas na začetku sezone nikakor ne najde prave forme in je na prvih 11 tekmah slavil vsega trikrat, je Luka Dončić že navdušil vse ljubitelje lige NBA in tudi vse glavne akterje najmočnejše košarkarske lige na svetu. V tem trenutku slovenski čudežni deček beleži tako impresivne številke, da ga številni primerjajo z največjimi imeni, ki so kdajkoli igrali to prelepo igro. 


Dončićevo prvo sezono postavljajo ob bok prvim sezonam največjih košarkarjev vseh časov - Michaelu Jordanu, LeBronu Jamesu, Magicu Johnsonu in tako naprej in tako dalje. To niti ne čudi, ko pa je Dončićeva statistika v tem trenutku videti zares neverjetno: 20,2 točk na tekmo, 6,5 skokov in 4,2 asistence. 

Nad Dončićem so navdušeni tudi največji zvezdniki lige NBA, kot zadnji je o Slovencu spregovoril Ricky Rubio, ki je v ligo prišel na podoben način kot Luka. Tudi Rubio je bil evropski čudežni deček, dragulj Barcelone (in še prej Juventuta, ki je danes 28-letnemu košarkarju prvo priložnost v članski konkurenci ponudil pri vsega 14 letih!). Rubio se je z Dončićem pomeril pred dnevi, ko je Utah slavil proti Dallasu, a kljub temu je Španec o Slovencu govoril z besedami, ki zelo odmevajo. "Izjemno močan je. On ne bo All Star igralec, on bo veliko več kot samo to," je dejal Rubio. 

Članki iz rubrike