stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

ku
ku
0 28.10.2018 11:31:49

FENOMENALNI DRAGIĆ pometel s Portlandom in se vpisal v zgodovino (VIDEO)

Goran Dragić ni več osameljeni jezdec, zdaj se z Luko Dončićem iz večera v večer kar izmenjujeta z vrhunskimi predstavami. Minulo noč po slovenskem času je štafetno palico nosil starejši kolega.

Dragić je bil najboljši strelec Miamija pri domači zmagi vročice s Portlandom (120:111). Kapetan slovenske zlate reprezentance se je izkazal v ključnih trenutkih ter zagotovil zmago svojega moštva v zadnjih štirih minutah obračuna.

Kljub temu, da je na nasprotni stran stal prvi zvezdnik Portlanda Damian Lillard, ki je tekmo končal z 42 točkami, pa severnoameriški mediji največjo pozornost namenjajo slovenskemu organizatorju igre, ki je Miamiju pomagal takrat, ko je bilo najbolj pomembno.

Dragić je sam nadigral Portland v zadnjih 3:52 minutah tekme, ko je poskrbel za ključnih osem točk, s trojkama in prostima metoma, medtem ko so vsi košarkarji Portlanda v tem času dali sedem točk.

Njegova statistika na koncu je bila: 10:19 met iz igre, met za tri točke 4:9, prosti meti 4:5, trije skoki in pet asistenc v 35 minutah.



"Vedeli smo, da bodo imeli svoj niz. Vedeli smo, da se moramo držati našega dogovorjenega načrta. In to smo tudi naredili," je razplet obračuna ocenil Dragić, ki je ta večer postavil še en mejnik. Postal je prvi Slovenec v ligi NBA, ki je v karieri onstran Atlantika dosegel mejnik 10.000 točk, v rednem delu sezon.

Pred tekmo je imel na svojem računu seštevek 9994 točk, po tekmi pa njegov nov izračun znaša 10.022 točk. Dragić igra v svoji trinajsti sezoni v ligi NBA, četrti v dresu Miamija.

To je bil Dragićeva najboljša predstava v tej sezoni za tretjo zmago Miamija. Miami je s tremi zmagami in dvema porazoma šesto moštvo vzhodne konference. Na vrhu sta Milwaukee in Toronto, edini še neporaženi moštvi v ligi NBA s šestimi zmagami.

Dragića in druščino naslednja tekma čaka v ponedeljek, ko bodo gostili Sacramento, Dončić pa bo na delu že to noč - ob polnoči po slovenskem času bo z Dallasom gostil Utah.

Značke: goran-dragić, miami

Članki iz rubrike