klemen boštjančič Svet24.si

Svoboda ima še tretjega podpredsednika, nimajo pa...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

ronaldo 33 Ekipa24.si

Joj, kaj je naredil Ronaldu! To je predrznež, ki ...

Kate in William ganjena ob podpori javnosti Odkrito.si

Kate in William zapuščata London

vinicius Ekipa24.si

Zvezdnik Reala in Brazilije se je zlomil pred ...

nu
nu
1 05.06.2018 13:46:43

Američan, ki je odkril Nowitzkega: DONČIĆA POZNAM NAJBOLJE, njegova mama gotovo ne razmišlja o ...

Donnie Nelson se je podpisal pod najboljši evropski "nakup" vseh časov in ne verjame, da lahko dobi Luko Dončića.

Dallas ima na letošnjem naboru peti izbor in generalni menedžer Mavericksov je praktično že obupal nad tem, da bi s tem izborom lahko dobil igralca, ki bi si ga najbolj želel. Luko Dončića. Prepričan je, da so Slovenčeve kvalitete tudi tako široko znane, da ne bi imelo pravega smisla, če bi na tem mestu karkoli skrival. "Poznam ga najbolje in poznam ga najdlje od vseh, a seveda nisem mogel do njega. Spremljam ga že celo večnost, ostali so šele pozneje spoznali, kar jaz vem že zelo dolgo."

Tako pravi Donnie Nelson, ki je pred 20 leti šokiral Ameriko z izborom Dirka Nowitzkega, nekaj let prej pa je enako naredil s Stevom Nashem; pozneje sta oba postala MVP sezone. "Nowitzki ni bil tako izpostavljen in bil je nekoliko starejši, to so bili drugačni časi. Danes Dončića poznajo že vsi in prav imajo, ko pravijo, da gre za prav posebnega, mogoče še nikoli videnega talenta. To je pokazal tako pri Realu kot v dresu slovenske izbrane vrste, njegova nadarjenost je edinstvena," je dejal.

Nelson pravi, da sploh ni vprašanje, ali bo Dončić v ligi NBA uspel. Edini vprašanji sta, ali naj gre čez lužo takoj in kako hitro se bo prilagodil. "Igra na položaju, na katerem v ligi NBA igrajo zveri, resnično neverjetni košarkarji. Moral bo hitro skočiti na višjo raven in tudi pridobiti veliko fizične moči. A prepričan sem, da to dobro ve in da se odloča le o tem, ali je sposoben začeti s tem prilagajanjem že zdaj ali je to bolje storiti čez eno leto."

Nelson je še dejal: "Ne gre za denar, v Madridu lahko zasluži enako kot v Ameriki. Njegova mama, o kateri vem veliko, gotovo ne razmišlja o denarju, njegova družina ne razmišlja o denarju, on ne razmišlja o denarju. Zanima jih je to, ali je že optimalno pripravljen, da začne ameriško avanturo. In prepričan sem, da se bodo po draftu znali odločiti pravilno." Po draftu, na katerem Nelsonov Dallas na njegovo žalost resnično nima pravih možnosti.    

Značke: nowitzki, dončić, nelson

Članki iz rubrike