državna meja Svet24.si

Italija bi prekinila schengenski sporazum s ...

jesenice alge Svet24.si

Madež na Savi Dolinki je naraven pojav

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

robert golob vecer rb Reporter.si

Trojni strel v koleno za Gibanje Svoboda ...

kidd doncic Ekipa24.si

Kakšno je najnovejše zdravstveno stanje Luke ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

ku
ku
0 08.05.2018 13:18:43

GORAN DRAGIĆ se bo le v TEM PRIMERU vrnil V SLOVENSKO REPREZENTANCO

Profimedia
Goran Dragić je končal svojo 10. sezono v ligi NBA, zdaj ga čaka razvajanje s svojo družino, uživanje v domačih krajih, sredi avgusta - približno mesec dni pred pripravami na novo sezono - pa se namerava vrniti v Miami.

Vsaj upa, da se glede njegovega klubskega statusa ne bo nič spremenilo, rad bi namreč ostal na Floridi, v Miamiju, kjer se je dobro znašel pri vročici, uredil si je domovanje in uživa naklonjenost navijačev. Gorana po izpadu v prvem krogu končnice s Philadelphio čaka še nekaj porok, na katerih se mora pojaviti, z ženo bosta obiskala modni dogodek v Parizu, pripravlja se tudi na svoj kamp na Rogli.

"Ko bom šel z družino na ulico, se sprehodil po mestu, bom spoznal, kaj vse se je zgodilo v tej sezoni," je Goran ameriškim medijem pojasnil, da se še niti ne zaveda, kakšen zvezdnik je postal, potem ko je Slovenijo popeljal do zlate kolajne na evropskem prvenstvu, nedavno pa so ga v eni od anket izbrali za najvplivnejšega Slovenca.

dragic 1
vszi


Čeprav predsednik Miamija Pat Riley stalno poudarja, da nihče od igralcev ni nenadomestljiv in nedotakljiv, če pride prava ponudba, Dragić ne skriva, da bi rad ostal pri zdajšnjem klubu. "Tu želim ostati, tu želim še naprej igrati. Mislim, da sem lahko v tem klubu še boljši. Mislim, da smo vsi skupaj lahko še boljši. Res me zanima, kako dobri smo lahko," pravi Dragić, ki se v Miamiju počuti odlično in vedno brez težav ustreže oboževalcem, ki ga ogovorijo na ulici ali v restavracijah ter se želijo z njim fotografirati.

Za 32-letnim Ljubljančanom je težka sezona, ki se je začela z evropskim prvenstvom, nadaljevala pa z uspešnim nastopanjem v ligi NBA in prvim nastopom na tekmi vseh zvezd. Ker ni imel premora oziroma počitka, se je soočal z veliko manjšimi in ponavljajočimi poškodbami ter stalno bolečino v desnem kolenu. "Občutil sem jo skozi celotno sezono. Psihično se počutim odlično, fizično pa malo manj. Če stalno igraš brez premora, bolečine ne izginejo. No, na srečo ni šlo za nič hujšega, kar bi mi preprečilo igranje. Se pa v takšnih primerih stalno bojuješ s svojimi mislimi, s svojo glavo. Vendar, če me vprašate, bi spet storil enako ..."

V Miamiju so ga obiskali tudi vodilni ljudje Košarkarske zveze Slovenije in ga želeli prepričati, da bi še naprej igral za izbrano vrsto. Da bi torek spremenil svojo odločitev, ki jo je medijem sporočil po koncu evropskega prvenstva - da se pač poslavlja od dresa z državnim grbom. Ni si premislil. Je pa pustil priprta vrata, v reprezentanco bi se vrnil, če bi se Slovenija uvrstila na olimpijske igre leta 2020 v Tokiu.

Je pa vsakoletna vrnitev domov zanj in za njegovo družino zelo pomembna. "Moja država, dala mi je vse. Tu sem hodil v šolo, v Sloveniji sem postal človek, kakršen sem danes. Tu imam svoje prijatelje, in svojo družino, s katero sem zelo povezan."

Značke: goran-dragić, miami

Članki iz rubrike