Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

sveca Ekipa24.si

Groza! Tragična nesreča mladega Slovenca! Komaj ...

STA
STA
0 07.05.2018 09:11:35

Bojevniki in rakete na pragu boja za veliki finale lige NBA

Reuters
Onstran Atlantika potekajo sklepni boji letošnje končnice severnoameriške košarkarske lige. Ponoči je bil na sporedu četrti krog polfinala zahodne konference. Aktualni prvaki lige NBA Golden State Warriors so v seriji proti New Orleans Pelicans povedli s 3:1 v zmagah, s 3:1 v zmagah je povedlo tudi moštvo Houston Rockets v seriji proti Utah Jazz.

Junak tekme v New Orleansu je bil Kevin Durant, ki je domačim pelikanom nasul 38 točk. Bojevniki so četrto tekmo polfinala dobili s 118:92 in so na zelo dobri poti, da bodo še četrtič zaporedoma zaigrali v velikem finalu lige NBA ter se tako borili za tretjo krono v zadnjih štirih sezonah.

"Govoril sem si, da sem najboljši takrat, ko sem sproščen in mi je vseeno, kakšen bo izid tekme, kaj se bo zgodilo po tekmi in ko si glave ne belim z nepomembnimi stvarmi. Takrat sem brez skrbi in se lahko zabavam ter iztisnem iz sebe najboljše. Skušal sem igrati agresivno, vseeno mi je bilo, ali bom zadel ali zgrešil, vzel sem žogo in samo metal na koš," je recept razkril Durant.

Vlogo "pomočnika" trenutno najbolj vročemu košarkarju je z veseljem prevzel tudi Stephen Curry (23 točk): "Ključno je, da damo Durantu žogo. Torej da mu pomagamo, da lahko meče. Saj niti ni tako težko. Samo dajte Kevinu žogo."

Bojevniki so ves čas vodili, najvišje vodstvo pa je znašalo celo velikih 26 točk. Obramba je bila čvrsta, s čimer so New Orleans prisili v brezupne mete za tri točke, iz katerih so pelikani zadeli le štiri trojke iz 26 poskusov.

V vrstah domačih košarkarjev je Anthony Davis vknjižil 26 točk in 12 skokov.


Tudi Houston je četrto tekmo igral v gosteh pri Utahu, ki ga je premagal s 100:87. Najboljša posameznika zasedbe iz Teksasa sta bila Chris Paul, ki je prispeval 27 točk in 12 skokov, James Harden pa se je zaustavil pri 24 točkah.

"To je bila čustvena, nora tekma," je dejal Paul, ki igra krstno sezono v vrstah raket, ravno na večer tekme je praznoval 33 rojstni dan.

Donovan Mitchell je za gostitelje vpisal 25 točk.

Tudi na vzhodu še nista znana udeleženca konferenčnega finala, čeprav so možnosti za kakršno koli presenečenje precej pičle.

Ekipa Boston Celtics vodi s 3:0 v zmagah v polfinalni seriji proti košarkarjem zasedbe iz Philadelphie 76ers, ki je v uvodnih bojih končnice izločila moštvo Miami Heat, za katerega igra slovenski as Goran Dragić.

Podprvak Cleveland Cavaliers si je v polfinalni seriji vzhodne konference proti Toronto Raptors prav tako zagotovil neulovljivo prednost s 3:0 v zmagah.

Izida, končnica, konferenčni polfinale
- zahodna konferenca:
New Orleans Pelicans - Golden State Warriors            92:118
(Golden State vodi s 3:1 v zmagah)

Utah Jazz - Houston Rockets                             87:100
(Houston vodi s 3:1 v zmagah)
Značke: košarka, nba

Članki iz rubrike