Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
01.12.2017 09:54:29
Deli članek:

LUKA DONČIĆ je dejal, da se na igrišču predvsem zabava, to pa je ODGOVOR njegovega trenerja

Profimedia

Luka Dončić je pred dnevi novinarjem med drugim tudi pojasnjeval, kakšna je skrivnost njegovih odličnih iger, zdaj pa se je odzval njegov trener Pablo Laso.

Slovenski čudežni deček je razlagal, da je najbolj pomembno, da se na igrišču zabava: "Pravzaprav je tako, da ko se ne zabavam, ponavadi igram slabo. Mislim, da je to pravi recept."

Laso je na vse skupaj pogledal nekoliko drugače: "Tudi jaz se rad zabavam, ampak še rajši zmagujem ... Seveda, ko zmaguješ, ti je obenem zabavno, ampak ob porazih moraš biti jezen. Od svojih igralcev zahtevam, da se ne zabavajo le takrat, ko dosežejo koš, ampak tudi takrat, ko branijo, ko blokirajo tekmeca, ko podajajo ... itd."

"To je lepota košarke. Ne gre le za doseganje košev, v tem športu je še mnogo drugi stvari, v katerih sodeluješ. Zabavaj se, ampak počni dobre stvari za ekipo," je še poudaril strateg Reala, ki se je sicer obregnil ob besede Dončića, morda mu je celo dal misliti. Vendar stvari niso ravno enoznačne, slovenski dragulj ima res iz tekme v tekmo vedno več časa žogo v svojih rokah, vedno večkrat prevzema odgovornost in sam zaključuje napade, vendar po drugi strani svojo statistiko polni v vseh kategorijah in razvija vsestransko igro.

Je pa res, da ima Luka komaj 18 let, zato gre Lasa razumeti. Zaradi poškodbe Sergia Llulla svojega kjučnega igralca želi pravilno usmerjati.

Real se bo danes ob 21. uri v 10. krogu evrolige pomeril s Crveno zvezdo.