Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

ku
ku
1 29.11.2017 18:16:51

Košarkar se je zgrozil ob honorarju za glasbenike, javno zahteval denar za športnike in razburil javnost

Profimedia
Že večkrat so se sprožile podobne debate. Ali naj športniki za igranje v izbrani vrsti prejmejo honorar ali je igranje v dresu z državnim dresom predvsem čast.

Srbski košarkarski reprezentant Nikola Kalinić je močno razburkal družbena omrežja v Srbiji, potem ko je javno postavil vprašanje, zakaj športniki ne dobijo denarja za igranje v izbrani vrsti.

Dres z državnim grbom je svet, tako pravijo mnogi, še posebej pa to velja v Srbiji, kjer so na svojo reprezentanco še posebej ponosni. Košarkar evropskega klubskega prvaka Fenerbahčeja se je pravzaprav odzval na novico, da bodo glasbeniki, ki bodo na novoletno noč zabavali Beograjčane, zaslužili bajne vsote denarja - 100 milijonov dinarjev, kar je 836.350 evrov. Skratka, ogromno ali pravo malo bogastvo. To leto naj bi na ta način obogateli Aca Lukas in Riblja čorba


"Športniki ne prejmejo honorarja, ko igrajo za svojo državo, glasbeniki pa dobijo ...," je pripomnil Kalinić. Lahko si mislite, kako hitro se je usul plaz.

"Igranje za reprezentanco je prostovoljno. Kdor ne želi igrati, mu ni treba..." je bil eden od številnih komentarjev, nanj pa je košarkar odgovoril: "Ampak, kdor vendarle igra, ne dobi nič. Glasbeniki pa dobijo."

In potem naprej: "Športniki dobijajo še kako dobre pokojnine, če so dobri. Heroji bitke za Košare niso dobili nič. Živijo v siromaštvu, ti pa si prestopil v Turčijo za milijon in kdo ve, koliko zdaj zaslužiš. Kaj bomo pa tu rekli?"

Pa odgovor Kalinića: "Ne govorim o pokojninah, ampak o honorarjih." Potem pa znova tisti od prej: "Dobro, ko bi se javil nek povprečen športnik, ki slabo zasluži. Ampak, ravno ti? Jaz bi raje nosil dres z državnim grbom in bil brez denarja, kot pa da sem glasbenik z veliko denarja."

In tako dalje ...

Že večkrat prežvečena zgodba, tu in tam pride na površje tudi v Sloveniji.

Članki iz rubrike