Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
19.12.2015 16:47:40
Deli članek:

Luka Dončić znova poskrbel za najlepšo potezo tekme (video)

Iz tedna v teden, pravzaprav iz dneva v dan Luka Dončić vse bolj in bolj opozarja nase. Nič drugače ni bilo niti na zadnji evroligaški tekmi Real Marida, ki si je z zmago nad Strasbourgom zagotovil napredovanje.

Madridčani, ki so letošnjo sezono evrolige začeli naravnost katastrofalno in so se po sedmih krogih nahajali v skorajda izgubljenem položaju, so v zadnjih treh tekmah uspeli trikrat zmagati in si zagotoviti napredovanje v top 16 najelitnejšega evropskega klubskega tekmovanja.

Na zadnjem obračunu je Real s kar 97:65 premagal francoskega predstavnika Strasbourg, znova pa je priložnost v belem baletu dobil tudi Luka Dončić. 16-letni Slovenec je na parketu prebil 13 minut, tokrat pa se je odločil, da se bo namesto doseganju točk posvetil asistiranju. Zbral je kar 7 asistenc, z eno izmed njih pa je poskrbel tudi za najlepšo potezo na dvoboju.

Skupaj s še enim mladeničem, 21-letnim Willyjem Hernangomezom sta namreč izvedla čudovito akcijo, Dončić je podal visoko podajo, Hernangomez pa je "alley oop" pretvoril v dve točki za Real.

Ob 7 podajah je Dončić v svojo statistiko vpisal še 3 točke in 4 skoke.

Njegov edini koš iz igre je bil odličen, dosežen je bil po lepem prodoru (ogledate si ga lahko na 0:56 v videoposnetku), njegovo najlepšo asistenco pa si lahko ogledate v priloženem videposnetku na 1:39.