Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
19.12.2015 12:33:48
Deli članek:

Otroški velikan: Z 229 centimetri pri 15 letih "terorizira" italijanske sovrstnike (video)

Robert Bobroczkyi je 15-letni košarkarski talent, ki v višino meri že neverjetnih 229 centimetrov, a tehta vsega 83 kilogramov, zato je v nevarnosti njegovo zdravje.

Mladi center, ki zaradi svoje višine izjemno izstopa, je sicer nadobudni košarkaš, ki ima za svojo višino precej "mehko roko", a zna se zgoditi, da se s košarko nikdar ne bo ukvarjal profesionalno.

Razlog za to je v njegovi teži, kajti Robert tehta vsega 83 kilogramov, kar je za 229 centimetrov visokega človeka seveda precej premalo. 15-letnik se tako težko premika, še težje steče, na parketu pa deluje kot nekakšna šiba, ki se bo zdaj zdaj preklala.

Zato so mu specialisti predpisali poseben plan prehranjevanja, vsak njegov obrok pa zajema skorajda kilogram testenin. Prehrambeni načrt je seveda tak, da pomaga Bobroczkyemu izoblikovati telo, vse skupaj pa naj bi mu pomagalo tudi, da se na igrišču ne bi prehitro utrudil.

A veliko bolj kot za igranje košarke, so specialisti Robertu takšen prehrambeni načrt naredili zaradi normalnega življenja. Italijanska košarkarska akademija Stellazurra, za katero igra tudi Bobroczkyi, je vse skupaj odobrila. "Trenutno ne razmišljamo o košarki. Prioriteta je njegovo zdravje," je dejal generalni direktor Stellazzurre Giacomo Rossi in nadaljeval: "Za nekoga z njegovo telesno strukturo običajni treningi niso dovolj. Potrebuje indiviudalne treninge."

Bobroczkyi zelo nerodno teče, kajti njegovi boki so nekoliko nagnjeni, specialisti pa upajo, da se bo to popravilo in da bo lahko normalno tekel.

V priloženem videoposnetku si lahko ogledate, kako nerodno je videti Bobroczkyi, a hkrati tudi, kako zelo dobro igra košarko.