Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Primož Salmič
Primož Salmič
01.02.2015 09:15:17
Deli članek:

Prva žoga za Evropo

Arsen Perić

Union Olimpija se bo danes ob 17. uri v Stožicah pomerila z Zadrom, ki je eden od neposrednih tekmecev za najvišja mesta.

Zadar je med najbolj vročimi ekipami lige, saj je po le dveh zmagah na prvih devetih tekmah v zadnjih desetih krogih klonil zgolj dvakrat, pri Igokei in Crveni zvezdi. Dalmatinci imajo dva izstopajoča posameznika, ameriškega organizatorja igre Jamesa Florencea in krilnega centra Josipa Sobina, drugi pa jima zelo uspešno asistirajo.

Zmaji so v Zadru zmagali – po odlični prvi četrtini in visokem vodstvu so gostitelji prišli povsem blizu, a zaključek je pripadel Ljubljančanom – in s še enim uspehom proti neposrednemu konkurentu bi bili že zelo blizu uvrstitvi v evropski pokal. Toda zmaji se ozirajo tudi še za četrtim mestom, kjer pa niso odvisni le od sebe, pač pa tudi od spodrsljajev Partizana.

Sredin obračun v evropskem pokalu z Bayernom so odigrali brez Srbov Marka Marinovića in Vasa Vučetića, ki se danes po udarcu v stegensko mišico zanesljivo vrača v moštvo, nastop organizatorja igre, ki ima bolečine v kolku, pa je še vprašljiv. "Po težkem gostovanju v Münchnu se moramo popolnoma osredotočiti na ligo ABA. V Stožice prihaja Zadar, ki je neposreden konkurent za najvišja mesta na lestvici. Odigrati moramo čvrsto in agresivno v obrambi ter skoku. Od prve minute igre moramo prikazati energijo in borbenost, ki nas je krasila v drugem polčasu zadnje tekme. Zadar ima kar nekaj kakovostnih posameznikov, na katere moramo biti izjemno pozorni v obrambi. V napadu se moramo v domači dvorani sprostiti in prikazati zbrano ter pametno predstavo," je povedal trener Aleš Pipan.