Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
31.08.2024 01:42:24
Deli članek:

Z ruskim klubom izgubili za 102 točki, razlog se skriva v nori goljufiji študenta (video)

Iz Rusije prihaja neverjetna zgodba o potegavščini oziroma kar goljufiji, ki si jo je privoščil kolumbijski študent.

Petindvajsetletni Kolumbijec Christian David Mosquera Duran, ki študira v Rusiji, je prišel na idejo, da bo za nastop na turnirju v Permu zbral povsem amatersko ekipo fantov, ponaredil vse potrebne uradne dokumente, priskrbel drese z uradnimi obeležji kolumbijske reprezentance in ponaredil uradne dopise kolumbijske zveze. Lažna Kolumbija je tako ob pravi Venezueli kot gostja nastopila na mednarodnem košarkarskem turnirju z imenom 'prijateljski pokal Fonbet'.

Prvi sumi so se pojavili, ko so lažni Kolumbijci izgubili z Venezuelo s 108:57, še bolj pa ob porazu z domačim klubom s kar 102 točkama razlike (155:53). Celotno srečanje s Permom se je pojavilo na svetovnem spletu, v bizarno neenakovrednem boju so Kolumbijci zaostali z 22:0, 41:2, 111:33 in bili na koncu prekratki za 102 točki.

V farsi je nastopil tudi prevarant Mosquera Duran s šestico na hrbtu. Morda za sebe misli, da je odličen košarkar, saj igra v Kazanu v tretji diviziji lokalne lige v košarki 3x3, a v resnici ne dohaja resnih profesionalnih košarkarjev. Enako velja tudi za njegove prijatelje – partnerje v 'zločinu'.

Andrej Kirilenko, nekdanji vrhunski košarkar in danes predsednik ruske zveze, ki je bdela nad turnirjem, je seveda ogorčen in zahteva odgovore. Iz kolumbijske zveze so poslali pojasnilo, da ekipa, ki je nastopila v njihovem imenu, nikakor ni kolumbijska izbrana vrsta. Proti Mosqueri Duranu bodo vložili tožbo zaradi nedovoljene uporabe uradnih obeležij reprezentance in ponarejanja uradnih dokumentov.

Črn madež se je oprijel tudi organizatorjev, saj niso preverili igralcev. Na uradni spletni predstavitvi turnirja kolumbijski igralci nimajo fotografij, med skopimi podatki pa imajo nekateri zapisan datum rojstva kar 1. januar 1900.