© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
07.07.2024 10:24:39
Deli članek:

Legendarni Vilfan ostro udaril po slovenskih košarkarjih, selektorju Sekuliću pa sporočil ...

Profimedia

Nekdanji legendarni košarkar Peter Vilfan je bil oster po predstavah slovenske izbrane vrste.

Slovenskim košarkarjem se ni uspelo uvrstiti na olimpijske igre, v polfinalu turnirja je bila prepričljivo boljša Grčija. Mnogi navijači so bili predvsem razočarani zaradi igre slovenske reprezentance, med tistimi, ki s kritikami v zadnjih dneh niso skoparili, pa je bil legendarni Peter Vilfan. 

"Mislim, da nima smisla, da razpredamo o tej tekmi proti Grčiji. Tisto, kar bi jaz rad povedal, je to, da se bojim, da ta ekipa v tej sestavi kljub Luki ni in ne bo več konkurenčna najboljšim ekipam na svetu. Mislim, da je prišel čas, da na Košarkarski zvezi Slovenije resno razmislijo, kako in tudi s kom se bodo podali naprej, tako kar se tiče igralskega kadra kot strokovnega štaba. Upam si trditi, da so v tej ekipi trije, štirje košarkarji, za katere je napočil čas, da rečejo, da ne zmorejo več," je v studijskem delu prenosa za Šport TV povedal Vilfan, ki ga skrbi tudi, kje bo reprezentanca našla 'svežo kri'.

Še bolj oster pa je bil do selektorja Sekulića: "Moram se vrniti na evropsko prvenstvo leta 2022, ko sem sam po tisti tekmi in izpadu proti Poljski povedal, da sem sam pričakoval oziroma bi bilo higienično, da bi selektor Sekulić ponudil svoj odstop, ki ga KZS verjetno ali pa sigurno ne bi sprejela. Po tem debaklu v Pireju pa pričakujem, da bo to storil nepreklicno. Če se to ne bo zgodilo, je potem vse v rokah KZS, ki se bodo odločili, kako in kaj naprej. Sam pa iskreno dvomim, da lahko Slovenija v tej sestavi uspešno nadaljuje reprezentančno zgodbo."