Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
05.07.2024 11:51:15
Deli članek:

Ojojoj! Ne veš, če bi se smejal ali jokal! Gruzijski zvezdnik poskušal žogo zabiti v lastni koš, zgodilo se je tole! (video)

X

Ob koncu tekme med Gruzijo in Filipini je prišlo do bizarne situacije.

V teh dneh potekajo kvalifikacijski turnirju košarkarjev za olimpijske igre. Poleg tistega v Pireju, na katerem igra Slovenija, ki se bo jutri v polfinalu pomerila z Grčijo, se odvijajo turnirji tudi v Latviji, Španiji in Portoriku. 

V zaključku skupinskega dela pa je največja drama potekala v Latviji, tam sta se za mesto v polfinalu merili Gruzija in Filipini. Prvi so za napredovanje potrebovali zmago s kar 19 točkami prednosti, medtem ko je vse manj zadostovalo za slavje Filipinov. 

Ker je tekma v zaključne sekunde prišla skoraj povsem izenačena, pa je prišlo do bizarne situacije. Gruzija je slabe tri sekunde pred koncem vodila za dve točki, prosti met pa je izvajal košarkar Filipinov. Ta niti ni rabil zadeti, saj mu je odgovarjal tudi minimalni poraz, medtem ko zmaga ni zadoščala Gruzijcem. Ko je zgrešil prosti met, je Goga Bitadze zadnje upanje iskal s kontroverzno potezo. Med skokom je namreč poskušal žogo zabiti v lastno mrežo, tako da bi izgledalo, kot da je to storil po nesreči. S tem bi namreč tekmo poslal v podaljške, kjer bi Gruzija še upala, da bi uspela ustvariti veliko razliko.  

To mu ni uspelo, saj je zgrešil ter neuspešno poskušal tudi z drugim metom na lastni koš. Njegovi soigralci so se ob tem le držali za glavo, svojim očem pa ni mogel vrjeti niti selektor Gruzije in nekdanji trener Krke in Olimpije Aleksanar Džikić. Če se vam posnetek pripetljaja ne odpre spodaj, si ga poglejte na tej povezavi.