Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
04.07.2024 18:59:14
Deli članek:

Luka Dončić po izjemni predstavi najprej zaklel v mikrofon, njegova reakcija je vrh (video)

Profimedia

Luka Dončić je proti Novi Zelandiji vpisal še drugi trojni dvojček.

Slovenska košarkarska reprezentanca ostaja v igri za olimpijske igre. Na kvalifikacijskem turnirju v Pireju je premagala Novo Zelandijo s 26 točkami razlike in se bo v soboto v polfinalu pomerila z gostitelji Grki.

Slovenija je potrebovala zmago z desetimi točkami razlike za drugo mesto v skupini in jo na krilih Luke Dončića, ki je dosegel 36 točk, 11 skokov in 10 podaj, tudi dosegla. Po uvodnem porazu s Hrvaško je zasedla drugo mesto v skupini, povsem blizu pa je bila tudi prvemu mestu, ki ga bi dosegla z zmago z 29 točkami razlike, vendar sta Gregor Hrovat in Luka Dončić v zadnjem napadu zgrešila trojki.

Kljub temu v slovenskem taboru ni bilo jeze ali slabe volje, tudi Luka Dončić je pred mikrofon stopil dobro razpoložen: "Zaje*bal sem," so bile prve besede, ki jih je v prenosu izustil Dončić in se takoj, ko se je zavedel, kaj je naredil, prijel za usta in dodal: "Sori. Zmatran sem. Škoda je, ker nisem dosegel trojke in bi lahko bili prvi, ampak cilj je bil, da se uvrstimo v polfinale."