© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
01.07.2024 08:52:02
Deli članek:

Hud udarec za Dallas, Luka ostal brez enega od najboljših soigralcev, ki odhaja k rivalu!

Profimedia

Ta novica Luki Dončiću zagotovo ne bo všeč.

Derrick Jones Jr. je bil eden od najljubših soigralcev Luke Dončića in eden od ključnih členov Dallasa v pohodu do velikega finala lige NBA. Kako zelo ga slovenski superzvezdnik ceni, je Dončić dokazal tudi na družabnih omrežjih, kjer je Jonesa večkrat javno pohvalil, to je nekajkrat storil tudi na novinarskih konferencah. 

Ker se je Jonesu po koncu sezone iztekla pogodba z Dallasom, je postal prost igralec. Iz vodstva Dallasa smo lahko slišali, kako je podaljšanje pogodbe z Jonesom prioriteta številka ena in številka dve za Maverickse, toda na koncu Dallasu ni uspelo. 

Profimedia
Odlični krilni košarkar namreč zapušča Dallas in bo svojo kariero nadaljeval pri Los Angeles Clippersih, v zadnjih letih velikih rivalih Dallasa. S franšizo iz Kalifornije bo Derrick Jones Jr. podpisal triletno pogodbo v vrednosti 30 milijonov dolarjev. 

So pa pri Dallasu že ukrepali in našli zamenjavo zanj. V Dallas se namreč seli Naji Marshall (3 leta, 27 milijonov dolarjev), ki je v minuli sezoni igral za New Orleans Pelicanse, za katere je na 66 tekmah v povprečju dosegal 7,1 točk na tekmo ob 3,6 skokih. Iz igre je metal najboljše v karieri, in sicer 46,3%, njegov met za tri je bil 38,7%, kar je velik napredek v primerjavi s prvimi tremi sezonami v ligi NBA, ko je za tri metal zgolj 29%. 

Dallas se sicer želi še dodatno okrepiti, po poročanju virov iz ZDA zelo intenzivno dela na tem, da bi v klub zvabil superveterana in še vedno odličnega branilca Klayja Thompsona, ki svoje kariere skoraj zagotovo ne bo nadaljeval pri Golden State Warriorsih.