callinectes-sapidus, sinja-plavajoča-rakovica Svet24.si

Severnemu Jadranu preti katastrofa: Te »morilke ...

ufo-cesta-vozilo Svet24.si

Foto: Na avtocesti so ustavili leteči krožnik

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Največji slovenski tajkun v kazenskem postopku. ...

damir crncec pl Reporter.si

Kdo bo novi minister za obrambo: Črnčec, Premk ...

jan oblak Ekipa24.si

Jan Oblak po koncu tekme na robu solz! Kapetan ...

Pokukajte v zakulisje najbolj fatalnega večera (20) Njena.si

Igralec Robert Korošec zmagal prvo kolesarsko ...

nogometasi slovenija portugalska mm Ekipa24.si

Pozor! Sprememba ure sprejema za slovenske ...

ku
ku
0 28.06.2024 16:13:30

Prvi premiki v Dallasu! Luka Dončić ostal brez starega zaveznika, a prihaja sveža moč!

Profimedia

Luka Dončić se v Stožicah pripravlja na reprezentančno vrnitev; slovenska košarkarska reprezentanca se bo v zaključku priprav na kvalifikacijski turnir za OI danes v Ljubljani pomerila z Brazilijo. Za prvega zvezdnika slovenske košarke bo to prva tekma po porazu v finalu lige NBA proti Bostonu.

Med tem ko Dončić začenja z misijo Pariz 2024, pa njegovi delodajalci v Dallasu že pripravljajo parket na novo sezono najmočnejše košarkarske lige na svetu.


Kot poroča dobro obveščeni ameriški novinar Adrian Wojnarowski, so snovalci kadrovske politike v teksaški franšizi že povlekli prvo pomembno potezo. Maverickse zapušča Tim Hardaway Jr., ki bo okrepil vrste Detroit Pistonsov, v nasprotni smeri pa se bo podal še en branilec, 24-letni Quentin Grimes. Detroit bo ob tem prejel še tri Dallasove izbore v drugem krogu nabora lige NBA.

Hardaway je v Teksasu preživel zadnjih 6 šest sezon; v Dallas je leta 2019 iz New Yorka prišel z latvijskim velikanom Kristapsom Porzingisom. Predvsem v letošnji končnici je prevzel povsem obrobno vlogo v rotaciji Jasona Kidda.

Dallas bo s to zamenjavo v prvi vrsti nekoliko razbremenil plačilno listo (v zadnji sezoni štiriletne pogodbe bi Hardaway prejel dobrih 16 milijonov dolarjev), s tem manevrskim prostorom pa bodo po Nico Harrison po vsej verjetnosti podaljšal sodelovanje z Derrickom Jonesom Jr., ki je postal eden ključnih mož teksaške zasedbe.

Članki iz rubrike