asteroid Svet24.si

Mimo Zemlje drvi asteroid v velikosti nogometnega ...

poletje, pahljača, vročina Svet24.si

Preprosti triki, kako ohladiti dom, če nimate ...

trump biden soočenje Necenzurirano

Ko politično areno zasuješ z blatom, v njej ...

IMG_6225 Reporter.si

Slovenec je lahko le nemočno besnel ob ...

doncic slovenija Ekipa24.si

Kraljevsko! Dončić ne skriva navdušenja, ...

marjetka in rudi.pg Njena.si

Poroka na prvi pogled: Marjetka in Rudi še bolj ...

stojanovic ronaldo slovenija portugalska Ekipa24.si

Padajo rekordi! Česa takšnega še ne, na liniji ...

STA
STA
0 22.06.2024 19:07:59

Zoran Dragić: Pomembno je, kako se bomo povezali na igrišču

Slovenska moška košarkarska reprezentanca bo v nedeljo v Vilniusu odigrala prvo prijateljsko tekmo pred julijskimi olimpijskimi kvalifikacijami. Na petkovem treningu v ljubljanski dvorani Tivoli je eden najizkušenejših članov Zoran Dragić dejal, da čeprav Slovenci še niso kompletni, je pomembno, kako se bodo povezali na igrišču.

"Največ pozornosti smo dali akcijam, zdaj smo približno dva tedna skupaj. V nedeljo nas čaka prva tekma, bomo videli, kako bo. Vemo, da še nismo kompletni, v vsakem primeru pa smo se pripravljali, šli čez akcije in poskušali delati čim bolj pravilno," je uvodoma zbranim novinarjem povedal Dragić in se ozrl na tekmo proti Litvi.

"Mislim, da je še prehitro za govoriti, kako bo Slovenija videti na prvih pripravljalnih tekmah. Kakšen teden in pol smo skupaj, nismo popolni. Vemo, da je dvorana v Litvi težka za igrati, vemo pa tudi, da je to pripravljalna tekma in rezultat ni pomemben. Bolj je pomembno, kako se bomo mi med seboj povezali na igrišču," pravi slovenski košarkar, ki ravno danes praznuje 35. rojstni dan.

Slovenski košarkarji se bodo morali v teh pripravljalnih tekmah kot kaže povezati brez prvega zvezdnika Luke Dončića, ki je še nekaj dni nazaj igral v finalu lige NBA. Selektor Aleksander Sekulić tako še vedno čaka, ali bo lahko računal na Dončića v prihajajočih olimpijskih kvalifikacijah, ki ga pesti tudi poškodba kolena. So pa danes slovenski mediji poročali, da je prvi zvezdnik okoli 10.30 že pristal v Sloveniji.

Je pa slovenska reprezentanca dobila okrepitev pod košema, saj se je ekipi pridružil naturalizirani ameriški košarkar Josh Nebo. Dragić je s 26-letnim Američanom skupaj že igral v dresu Žalgirisa, tako da ga pozna že od prej: "Kaj naj rečem, je prijeten fant, normalen. Mislim, da lahko marsikaj prinese s svojo atletiko, predvsem ta 'pick and roll' z Luko, skok v obrambi in napadu, torej marsikaj."

Slovence olimpijske kvalifikacije v Grčiji čakajo v začetku julija. Do odhoda v Pirej 30. junija pa bodo odigrali še tri prijateljske tekme. Po tekmi v Litvi z gostiteljico, jih dva dni kasneje isti tekmec čaka v Stožicah, 28. junija pa bodo v Ljubljani igrali še obračun z Brazilijo.



Kot pravi Dragić, gre za primerna tekmeca za pripravljalni obračun: "Litva je na sploh ena izmed boljših reprezentanc, za nas bo dober tekmec, kakor tudi Brazilija. Vemo, da Brazilija ni kar ena država v smislu reprezentance in bo zanimivo. Še posebej se veselimo domačih tekem."

"Gledamo nase. V smislu prijateljske tekme je tekma še zmeraj pomembna, da iz nje izvlečemo maksimalno in se pripravimo na turnir v Grčiji. Vsekakor vemo, kakšna imena ima Litva, da je pri njih košarka številka ena. Z njimi smo že tolikokrat igrali prijateljske tekme, da se zavedamo, v kaj se spuščamo," je še dejal mlajši od bratov Dragić.

Slovenski košarkarji bodo na olimpijskih kvalifikacijah v skupinskem delu igrali s Hrvaško (2. 7.) in Novo Zelandijo (4. 7.), v primeru uvrstitve v polfinale pa se bo Slovenija križala z Grčijo, Egiptom ali Dominikansko republiko.

A po besedah Dragića, se Slovenci s prihajajočimi tekmeci še ne ukvarjajo precej: "Trenutno nismo še nič gledali preostalih reprezentanc. Predvsem se osredotočamo na našo igro in samo na naše zadeve."

Vseeno se po treningih, najprej v Zrečah in zdaj v Ljubljani, prileže prva tekma: "Vsekakor je dobro, da bo po dveh tednih treningov pride tudi tekma. Kar nekaj časa je minilo, odkar nismo igrali tekme, ampak kot sem rekel, moramo na prvi prijateljski predvsem gledati nase, da bomo iz tekme izvlekli čim več, kar potrebujemo."

Članki iz rubrike