Isaac Bari Svet24.si

12-letnik, ki je s 7 leti postal profesor na ...

Tit, bolezen DMD, Duchennova mišična distrofija Svet24.si

Otroci trpijo, o njihovi usodi pa odloča ...

darko horvat Necenzurirano

Vrnitev največjega slovenskega tajkuna: v Izraelu...

tina gaber robert golob pl Reporter.si

Skrivnost drugega polčasa: vlada Roberta Goloba s...

doncic slovenija Ekipa24.si

Kraljevsko! Dončić ne skriva navdušenja, ...

tanja-žagar, radio-aktual Njena.si

Iskrena Tanja Žagar razkrila, da je zbolela za ...

stojanovic ronaldo slovenija portugalska Ekipa24.si

Padajo rekordi! Česa takšnega še ne, na liniji ...

ps
ps
0 20.06.2024 10:28:29

Krka dobila novega trenerja! V Novem mestu so se odločili za Slovenca, ki se vrača iz tujine!

alesfevzer.com
Pri Krki so dobili, kar so želeli.

Bil je prva želja klubskega vodstva Krke in Dejan Jakara bo dejansko sedel na klop Novomeščanov.

Čeprav je bila za Krko slaba sezona v ligi ABA 1 in so bile take v njej praktično že vse zadnja leta, je trenersko mesto novomeškega kluba še vedno dovolj privlačno. To so pokazali prejšnji tedni, ko so se okrog odgovornih smukali agenti in ponujali svoje kliente, ponudb ni manjkalo. A pri Krki so bile vse druge ponudbe le rezervni načrt. Od začetka so imeli v mislih Dejana Jakaro in si želeli v svoje vrste pripeljati Gorenjca. Veliko se je omenjalo tudi Dragana Bajića, ki je vrsto let vodil Igokeo, in Damjana Novakovića, ki se je po eni sezoni razšel s Heliosom, a najpozneje v torek, ko je SC Derby oznanil, da Jakara zapušča klub, je bilo bolj kot ne jasno, da bo njegova naslednja postaja Krka.


Jakara je na klop SC Derbyja prišel 19. novembra lani, ko je nasledil Andreja Žaklja, ki je prevzel Budućnost. Z 11 zmagami se je z ekipo uvrstil v končnico, v četrtfinalu je bila sicer boljša Crvena zvezda, a na prvi tekmi v Beogradu ni dosti manjkalo, pa bi Podgoričani priredili veliko presenečenje. Jakara je z SC Derbyjem osvojil črnogorski pokal, v katerem je v finalu slavil proti Budućnosti, prav slednja pa je bila od njega boljša v finalu črnogorske lige. Na koncu je bila sezona vseeno uspešna, a ni prišlo do novega dogovora z vodstvom podružnične ekipe Budućnosti, pogodba pa je veljala le do konca minule sezone.

Tudi Jakara je bil tako na trgu, a ne za dolgo, Krka je čakala kot zapeta puška in ga uspela prepričati, da se je vrnil v Slovenijo, kjer je pred selitvijo v Podgorico več let zelo uspešno vodil Helios. Po razhodu z Gašperjem Okornom v Novem mestu zdaj v Jakaro polagajo upe, da bi se Krkina zgodba končno spet zapeljala v smeri, na kateri je nekoč že bila.

Značke: dejan-jakara, kk-krka

Članki iz rubrike