škof, Trst, Enrico Trevisi Svet24.si

Papež Frančišek prihaja na obisk v Trst, ...

nadiža Svet24.si

Karmična prognoza za julij: test partnerskih ...

andrej-hohlun, rusija, ukrajina Necenzurirano

Država zamrznila vilo nad Portorožem, ki je v ...

1717959349-dsc02720-1717959247314 (1) Reporter.si

Mesarsko klanje v SLS: kako je Petru Gregorčiču ...

tadej pogacar Ekipa24.si

Super heroj, super človek! Tadej Pogačar z ...

Mnogi si upajo trditi, da so to nezemljani Odkrito.si

Nenavadna svetloba nad južno Italijo

jan oblak Ekipa24.si

Oglasil se je Jan Oblak in poslal sporočilo, ob ...

ku
ku
1 22.06.2024 10:47:04

Luka je pristal, Dončić je spet doma! Navijači in novinarji so ga čakali na Brniku, on pa je ...

Profimedia
Slovenski košarkarski superzvezdnik Luka Dončić je spet doma. Najboljši košarkar Dallasa je danes ob 10:37 pristal na ljubljanskem letališču, kjer so ga čakali novinarji in navijači.

Za Luko Dončićem je izjemna košarkarska sezona. Skupaj z Dallasom se je uvrstil v veliki finale lige NBA, kjer je po srditem boju na koncu moral priznati premoč Boston Celticsom. Ne glede na to, da mu ni uspelo izpolniti ultimativnega cilja, kar je bil zagotovo šampionski prstan, pa je Dončić lahko več kot zadovoljen s sezono. Znova je končal med prvimi tremi v boju za naziv MVP-ja lige, bil je MVP finala zahodne konference, v končnici je bil najboljši po številu točk, skokov in asistenc.


Zdaj se je Dončić vrnil nazaj domov, v Slovenijo je priletel z zasebnim luksuznim letalom Gulfstream G650, s katerim pogosto leti. Več novinarskih ekip in nekaj mladih navijačev je sicer Dončića na Brniku zaman čakalo, kajti namesto skozi glavni izhod z letališča, je zvezdnik Dallasa ubral stranskega. Dončić je sicer v Slovenijo prišel na nekajdnevni zares zaslužen oddih. A ta bo najverjetneje zelo kratek, kajti Dončićeva ideja je, da bo Sloveniji, če bo, jasno, zdrav, pomagal na kvalifikacijah za uvrstitev na olimpijske igre. In seveda potem tudi na olimpijskih igrah v Parizu, ko se – v to smo prepričani vsi – Slovenija tja uvrsti. Da bo najverjetneje igral za Slovenijo, je navsezadnje poudaril generalni direktor Dallasa Nico Harrison, ki je Dončića označil za bojevnika: "Že zdaj je igral kljub številnim poškodbam. Bo igral za Slovenijo? To je verjetno ena od njegovih največjih radosti. Dokler lahko hodi, bo verjetno tudi igral za Slovenijo. To so moja pričakovanja."

O Dončiću je sicer spregovoril tudi selektor Aleksandar Sekulić. "Pomembno je, kako se bo Luka odločil. Stvari se usklajujejo z njim in ko bo prišel v Slovenijo, bomo te dokončno dorekli. Sezono je končal na tak način kot je, bila je zelo naporna. Ne glede na to, da so imeli izjemno uspešno sezono, zagotovo ni najbolj zadovoljen z zaključkom finalne serije, ampak treba mu je dati čas, da se spočije, zbistri misli in se potem s trezno glavo odloči."

Galerija

Članki iz rubrike