stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

STA
STA
0 19.11.2022 14:32:34

Ni veliko takih! Predsednik zveze razkril, kaj je Dončić storil takoj po uvrstitvi na svetovno prvenstvo! Navdušilo vas bo!

Profimedia
Predsednik Košarkarske zveze Slovenije Matej Erjavec v pogovoru za MMC RTV Slovenija med drugim povedal, da je Luka Dončić minuto po koncu tekme z Nemčijo v kvalifikacijah za SP potrdil sodelovanje na turnirju 32 najboljših reprezentanc na svetu, ki bo naslednje leto v Aziji.

"Luka je sodelovanje potrdil minuto po tekmi z Nemčijo, ko je bilo gotovo, da gremo na prvenstvo," je dejal Erjavec, ki se trenutno mudi v Dallasu, kjer se je danes sestal z Luko Dončićem in Vlatko Čančarjem.

"Njegov odnos je res neverjeten. Ko je bila tekma z Izraelom, je bila v Dallasu ura 6.00. On je spremljal to tekmo. Ni najlažje, če imaš tekme in gostovanja, vstati ob 6.00 za gledanje tekme. Kaj naj rečem, veseli smo, da ga imamo in se zavedamo njegovega pomena na igrišču kot tudi ob njem," je še dejal predsednik KZS.

Matej Erjavec je v pogovoru za MMC povedal tudi, da ga veseli, da Goran Dragić, kot je povedal v intervjuju za Fibo, še ni zaprl vrat reprezentanci. "Z njim največ komunicira Rašo Nesterović, ker sta družinsko in prijateljsko povezana že od prej. Res je, slišali smo, da še ni zaprl vrat. Kaj naj rečem drugega, kot to, da me veseli. Zdaj povsem konkretno se o tem še nismo pogovarjali."

Predsednik KZS je spregovoril tudi o selektorju Aleksandru Sekuliću, ki je bil delež kritik po neuspehu na evropskem prvenstvu v Berlinu. Povedal je, da ga še naprej podpira. "Zame trenutno dvoma ni. Slovenija selektorja ima. Zelo veseli smo, da ga ima. Ne glede na 'kiks' na evropskem prvenstvu se je pokazalo, da je pravilno, da nismo v to posegali na vrat na nos."

V pogovoru za MMC je Matej Erjavec še pohvalil pomlajeno reprezentanco, ki si je z zmagama v Izraelu in z Nemčijo v Kopru zagotovila mesto na SP, ter izpostavil, da bo Slovenija naslednje poletje gostila evropsko prvenstvo za ženske.

"To je velik finančni in organizacijski zalogaj za našo zvezo. Trudimo se, da ga organiziramo na maksimalni ravni, saj bi radi dekletom, za katera mislimo, da so dozorela za nek resen rezultat, omogočili, da igrajo pred domačo publiko in v tem uživajo. Stroški so precejšnji. Tu seveda računamo tudi na pomoč države. Vsaj glede kotizacije, ki jo moramo plačati Fibi za organizacijo prvenstva," je dejal Erjavec.

Članki iz rubrike