petelin, Glööckler Svet24.si

Gasilci kokota Glööcklerja rešili pred loncem

psički Svet24.si

V avtomobilu prevažal 30 psičkov

borut petek Necenzurirano

Sin novega lastnika Panvite z Borutom Petkom kupil...

mark breznik-saso radej Reporter.si

56.532 evrov: to je rekorder po zaslužku med ...

jordan cigara Ekipa24.si

Pa to je noro! Neverjetna vila Michaela Jordana, ...

adam kromer Njena.si

Ljubezen iz šova: V štirih letih tretjič ...

ekipa ilek stuhec Ekipa24.si

Kaj je narobe? Slovenci bežijo v tujino! Jih doma...

STA
STA
0 17.11.2022 10:43:39

Ali je to možno? Vsi trije klubi slovenskih košarkarjev v noči na četrtek brez uspeha

Profimedia
Košarkarji Dallas Mavericks so brez prvega zvezdnika Luke Dončića, ki mu je trener namenil počitek, v ligi NBA doma z 92:101 izgubili proti Houston Rockets. Brez zmage je ostal tudi Goran Dragić s Chicago Bulls, saj je v gosteh pri New Orleans Pelicans z ekipo izgubil s 110:124. Poraz so doživeli tudi Denver Nuggets, katerih član je Vlatko Čančar.

Dončić si je prislužil prost večer, potem ko je dan prej odigral 40 minut in pomagal Dallasu, da je zadržal zmago proti Los Angeles Clippers.

Brez slovenskega zvezdnika pa Dallas ni bil kos Houstonu, ki je izkoristil Dončićevo odsotnost in po dobri predstavi Kevina Porterja mlajšega, ki je zbral 17 točk, 11 skokov in osem podaj, prišel do zmage v gosteh. Houston je sicer najslabša ekipa lige NBA to sezono.

Naslednja tekma Dallasa je na sporedu v petek, ko v goste prihaja Denver s Čančarjem. Tokrat so zlata zrna v domači dvorani s 103:106 izgubila proti New York Knicks. Čančar je odigral devet minut tekme, v tem času pa zbral dve točki in dva skoka.

Šest točk in sedem podaj Dragića ni bilo dovolj
Brez zmage je ostal tudi Dragić. Njegovi biki so gostovali pri pelikanih, ki so morali igrati brez zvezdnika Ziona Williamsona. Kljub temu so gladko prišli do tretje zaporedne zmage.

CJ McCollum je dosegel 23, Jonas Valančiunas pa je k zmagi dodal 22 točk. Trey Murphy III. je zadel pet trojk in tekmo končal z 19 točkami ter desetimi skoki za prvi dvojni dvojček v karieri.

Dragić je za goste, ki so nanizali še tretji poraz zaporedoma, odigral 20 minut in v tem času zbral šest točk, dva skoka, sedem podaj in dve izgubljeni žogi.


Naslednja tekma bike čaka v petek, ko bodo gostili Orlando Magic. Košarkarji Orlanda so tokrat s 108:126 izgubili proti Minnesoti.

Tekma večera Bostonu
Na tekmi večera so Boston Celtics s 126:101 premagali Atlanto Hawks. Pri finalistu lanske sezone je kar sedem igralcev doseglo dvomestno število točk, največ Jaylen Brown (22) in Jayson Tatum (19), tako da je Boston zabeležil deveto zmago na zadnjih desetih tekmah. Trenutni niz osmih zaporednih zmag vodilne ekipe vzhodne konference je najboljši med vsemi ekipami lige NBA.

"Danes so nam 'rezervisti' prinesli zmago. Jaz in JT (Tatum, op. STA) sva igrala solidno, naša klop pa nas je ponesla do zmage," je po tekmi dejal Brown, potem ko sta Sam Hauser in Luke Kornet dosegla vsak po 15 točk, Payton Pritchard pa jih je dodal 14.

Hawks so tretji v vzhodni konferenci z devetimi zmagami in s šestimi porazi, zmagali pa so na prejšnji tekmi proti Milwaukee Bucks, številki 2 na vzhodu.

Bucks so se tokrat vrnili z zmago s 113:98 proti Cleveland Cavaliers, ki so po dobrem začetku in osmih zmagah na prvih devetih tekmah izgubili še petič zaporedoma.

Shai Gilgeous-Alexander je za Oklahomo City Thunder dosegel odločilno trojko ob pisku sirene za zmago s 121:120 v gosteh pri Washington Wizards.

V Torontu je O.G. Anunoby zbral 32 točk in deset skokov ter popeljal Raptors do zmage s 112:104 nad Miami Heat. Indiana Pacers so v Charlottu premagali domače Hornets s 125:113, za nameček pa se je pri gostiteljih vnovič poškodoval LaMelo Ball, ki je obnovil poškodbo levega gležnja. Ball je bil prvi strelec sršenov s 26 točkami, od tega 16 v drugem polčasu, preden je odšepal s parketa.

Značke: nba, košarka

Članki iz rubrike