Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

ku
ku
0 18.11.2022 13:24:43

Noroooo! Luka Dončić dosegel neverjeten rekord! V zgodovini lige NBA še ni nihče dal toliko denarja za... (foto)

Luka Dončić, ko je leta 2018 začel kariero v ligi NBA.
Profimedia
Luka Dončić je seveda eden največjih zvezdnikov lige NBA in s tem eden največjih zvezdnikov v ZDA in tudi drugod po svetu.

Predvsem v ZDA so zelo priljubljene kartice zvezdnikov iz njihovih najbolj priljubljenih športov. In te kartice sčasoma postanejo precej vredne. V četrtek ponoči po slovenskem času je aukcijska hiša PWCC Marketplace priredila javno dražbo kartic nekaterih športnikov. In 'rookie' kartica Luke Dončića (narejena je bila samo ena) iz sezone, ko je začenjal kariero v ligi NBA je dosegla rekordno vsoto (uradni naziv kartice je '2018 National Treasures Luka Doncic Rookie NBA Logoman Patch Auto 1-of-1 card'). Prodali so jo za 3.120.000 ameriških dolarjev. To je zgodovinski rekord za košarkarsko kartico na javni dražbi.   

doncic kartica1

Rekordni znesek velja za javne dražbe in ne za zasebne. Ta kartica naj bi leta 2021 zamenjala lastnika za 4,6 milijona dolarjev. "To je največja cena, ki smo jo iztržili za košarkarsko kartico v zgodovini javnih dražb," je dejal Jesse Craig, podpredsednik podjetja, ki je imelo aukcijo. 

doncic kartica2

In še nekateri rekordi te prodaje: 3,12 milijona dolarjev je sedma najdražja kartica prodana na javni dražbi vseh časov; je 14 najdražja kartica prodana na javni ali zasebni dražbi vseh časov; je najdražja košarkarska kartica v letu 2022 (javna ali zasebna kupnja); je prva kartica Luke Dončića, ki je bila na javni dražbi prodana za več kot milijon dolarjev; je tretja najdražja košarkarska kartica, ki so jo prodali na javni ali zasebni dražbi vseh časov. 

Najdražja košarkarska kartica, ki so jo prodali na javni ali zasebni dražbi je bila kartica LeBron Jamesa (5,2 milijona, zasebna dražba), Luka drži drugo (4,6 milijona, zasebna dražba) in tretje mesto (3,12 milijona, javna dražba), četrta najbolj vredna kartica pa ima 'obraz' Michaela Jordana. 

Značke: luka-doncic, kartica

Članki iz rubrike