Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

ku
ku
1 14.09.2022 22:35:31

Ojooooj! Kakšen šok! Slovenija izgubila v četrtfinalu evropskega prvenstva!

Profimedia
Zgodilo se je tisto, kar ni pričakoval nihče. Slovenija je izgubila v četrtfinalu evropskega prvenstva proti skromni Poljski.

Po prvem polčasu je kazalo katastrofalno. Slovenci so v tekmo krenili zares zaspano, v napadu so bili dokaj nerazpoloženi, toda še veliko slabši so bili v obrambi. Poljaki so bili na trenutke ob anemični slovenski obrambi videti kot člani tiste znamenite zasedbe Chicago Bullsov. Ali zdajšnjih Golden State Warriorsov če želite. Prvo četrtino so Poljaki dobili z 29:26, nato pa se v drugi četrtini še bolj razigrali. Dobili so jo s kar 29:13 in na polčas odšli s prednostjo 19 (!) točk. Na semaforju je kazalo Slovenija 39, Poljska 58.

Slovenski navijači so bili šokirani, toda do konca je bilo še 20 minut. Jasno je bilo, da bo v slovenski garderobi zelo glasno, prav tako je bilo jasno, da se Luka Dončić in druščina ne bodo predali. In res, iz garderobe so pritekli evropski prvaki! Slovenija je v tretji četrtini igrala kot v transu, Poljakom ni dopustila praktično ničesar. Zgolj šest točk je zmogla Poljska, Slovenija je na drugi strani letela po parketu. 24 točk so dosegli Slovenci zgolj v tretji četrtini in se ekspresno vrnili v igro.



Na začetku zadnje četrtine se je zdelo, da je Slovenija dokončno zlomila Poljsko. Povedla je s petimi točkami prednosti in bili smo prepričani, da je to to. Da se Poljaki več ne morejo vrniti. Toda varovanci hrvaškega stratega Igorja Miličića so kot feniks vstali iz pepela in odigrali fantastično zadnjo četrtino. Slovenci so se po fanatični tretji četrtini upehali, ko je slabe tri minute pred koncem tekme svojo peto osebno napako storil Luka Dončić, ki je moral na klop, pa je bilo upanja za Slovenijo (skoraj) konec. Za trenutek se je sicer celo vrnilo. Slovenci so v zadnjih 40 sekund vstopili z zaostankom z minus 8, toda s hitrim blitz kriegom so 31 sekund pred koncem prišli celo na minus tri. Poljaki so svoj zadnji napad zgrešili, do konca je ostalo še osem sekund. Prepelič je popeljal žogo proti polovici igrišča, eden od Poljakov je želel narediti prekršek. In ga je tudi storil. Prepelič je poskusil vreči s polovice igrišča, da bi na voljo dobil tri proste mete, toda sodniška piščalka je ostala nema in tekme je bilo konec. Tako kot sanj Slovenije o novi medalji na evropskem prvenstvu.

Pri Sloveniji je bil strelsko najbolj razpoložen Vlatko Čančar, ki je dosegel 21 točk, Goran Dragić jih je dodal 17, Luka Dončić pa 14 ob 11 skokih in 7 asistencah. Poljsko je v polfinale popeljal izjemni Mateusz Ponitka, ki je dosegel kar 26 točk. 

Značke: slovenija, poljska

Članki iz rubrike