Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

ku
ku
0 14.09.2022 19:30:08

Slovenija dobila nasprotnika v polfinalu: Na tekmi med Italijo in Francijo smo videli pravo dramo!

Profimedia
Sicer mora svoje delo v četrtfinalu Slovenija še opraviti in premagati Poljsko, a če jim bo to uspelo, jo v polfinalu čaka izredno težka naloga.

Na četrtfinalni tekmi med Italijo in Francijo smo videli pravo dramo. Dramo, ki se je končala šele po podaljšku. Dramo, ki je v globoko žalost pahnila Italijo in v sedma nebesa poslala Francijo, ki je po podaljšku slavila z 93:85. Favorizirani Francozi so sicer dvoboj boljše odprli, imeli po prvih 10 minutah sedem točk prednosti, podobno prednost so zadržali tudi ob polčasu. Zdelo se je, da imajo Rudi Gobert in druščina vse pod nadzorom, toda Italijani so še enkrat več pokazali svoj borben duh. 


Podobno kot na dvoboju osmine finala proti Srbiji so tudi proti Franciji ob koncu tretje četrtine in na začetku četrte zaigrali izjemno in zaostanek z minus 10 na začetku tretje četrtine obrnili v prednost osmih točk na začetku četrte. Skozi večji del zadnje četrtine so vodili z nekaj točkami prednosti in zdelo se je, da bodo varovanci Gianmarca Pozzecca pripravili še eno senzacijo. 2 minuti 14 sekund do konca so vodili s sedmimi točkami prednosti, toda nato so povsem popustili. 16 sekund do konca je imel Italijan Simone Fontecchio ob dveh točkah prednosti za Italijo na voljo dva prosta meta. Oba je zgrešil in Francozi so na drugi strani preko odličnega Thomasa Heurtela prišli do izenačenja. Fontecchio je imel tik pred koncem tekme na voljo še en met za zmago, a ga je zgrešil. 

V podaljšku so bili Francozi premočni. Na krilih izjemnega Heurtela, ki se mu je pridružil tudi Gobert, so dokončno zlomili odpor Italijanov, kot rečeno slavili z 93:85 in se prebili v polfinale, kjer jih, verjamemo, čaka dvoboj s Slovenijo. Pri Francozih, ki so se na podoben način kot proti Italiji rešili tudi v osmini finala proti Turčiji, so bili najbolj razpoloženi Heurtel z 20, Gobert z 19 in Fournier s 15 točkami, pri Italijanih sta nesrečni Fontechhio in Spissu dosegla po 21 točk.

Značke: francija, italija

Članki iz rubrike