volilni-kongres, Matjaž Han Svet24.si

Hanu zaenkrat ni uspelo ustaviti padanja podpore ...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

ku
ku
1 05.09.2022 14:31:59

Norost! Čista kraja! Sodniki so se je celo zavedali in je niso popravili! Slovenski tekmec pa ostaja hudo oškodovan.

Na tekmi eurobasketa med Nemčijo in Litvo je prišlo do skrajno sporne sodniške napake.

Litva ima po treh krogih evropskega prvenstva tri poraze in je v zelo težki situaciji za uvrstitev v izločilne boje. Toda kot kaže jih je včerajšnje zmage z domačini morda stala celo sodniška napaka. Ob koncu tretje četrtine je bila nad Valančiunasom strojena osebna napaka, ob pritoževanju pa so Nemci prejeli še tehnično. Tako bi litovski center moral izvajati tri proste mete, izvajal pa je le dva, zakaj? Vsi so pozabili na tretjega!

Igra se je tako nadaljevala, sedem sekund pred koncem zadnje četrtine pa so se sodniki spomnili, da bi Litva morala imeti še en prosti met, rezultat pa je bil takrat izenačen. Torej bi z zadetim prostim metom Litovci prišli do skoraj gotove zmage, vendar tudi to se ni zdela pravična odločitev, zato so se sodniki posvetovali z nemško klopjo, ki pa se seveda s tem ni strinjala, tako so na koncu žogo dali Nemčiji, ki ni izkoristila zadnjega napada in tekma je odšla v podaljšek, v katerem so slavili domačini. Po tekmi so bili Litovci seveda besni, počutili so se okradene in v resnici so res bili. Zato so poslali uradno pritožbo, vendar ta sploh ni bila obravnavana s strani Fibe. Razlog? Oddana je bila več kot eno uro po koncu tekme, kar je rok za pritožbo. Sami ugotovite kako besni so po vsem skupaj košarkarji iz Litve, saj je bila to res velika napaka sodnikov, ki jim je morda odnesla zmago. 

Valančiunas je po tekmi povedal: »Sploh ne vem kaj naj rečem, ko sodniki pozabijo dodeliti prosti met. Kako je to sploh možno? To je srednješolska košarka.« Grigonis pa je dodal: »Če bodo te sodniki še naprej sodili na EuroBasketu, potem sploh ne vem kaj naj rečem o FIBI.«

Značke: litva, nemčija, sodniki, kraja

Članki iz rubrike