volilni-kongres, Matjaž Han Svet24.si

Hanu zaenkrat ni uspelo ustaviti padanja podpore ...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

ku
ku
16 05.09.2022 13:24:27

Hud škandal na EP! Turka fizično napadli trije gruzijski košarkarji, Turčija grozi z izstopom

Po seriji zapletov oziroma spodrsljajev na evropskem prvenstvu v košarki številni že na glas govorijo o organizacijskem polomu.

Čeprav je zaplet z avtobusom, ki bi moral slovenske košarkarje na prvi dan prvenstva odpeljati v dvorano, že pozabljen, voznika pa naj bi nemški organizatorji že umaknili s seznama, se podobne nepravilnosti kar vrstijo.

Včeraj je, denimo, na tekmi med Litvo in domačo Nemčijo prišlo do hude sodniške napake, saj Litovci niso imeli na voljo predpisanega prostega meta, potem ko je nemški selektor prejel tehnično napako. Na pritožbo litovske zveze je Fiba odgovorila, da jo ne bo obravnavala, ker ni bila vložena v roku 60 minut po koncu tekme. Litovci so ogorčeni.



Najbolj dramatičen zaplet, pravzaprav že škandal, pa se je zgodil v Tbilisiju, kjer merijo moči reprezentance v skupini A (ta se bo križala s slovensko skupino). Že prej so Španci potožili, da Gruzijci ne uspejo napolniti dvorane na tekmah, da tribune samevajo. Na včerajšnji tekmi med Gruzijo in Turčijo, ki jo je po podaljšku dobila prva, pa je prišlo celo do fizičnega obračuna. Najprej sta na parketu mišice napenjala Furkan Korkmaz in Duda Sanadze, nekdanji član Kopra Primorske. Sodnik je oba izključil, ko pa sta odhajala proti slačilnici, so Turka fizično napadli trije gruzijski košarkarji - ob Sanadzeju še Goga Bitadze (pred odhodom v ligo NBA je blestel v ligi ABA) in Tornike Šengelija, ki je zaradi poškodbe tik pred prvenstvom izpadel iz ekipe. Domnevno naj bi jim pomagali celo domači varnostniki.

Turki so zaropotali in od Fibe zahtevajo celoten videoposnetek iz varnostne kamere. Če bo manjkala le sekunda ali če posnetka sploh ne bodo prejeli, bodo brezpogojno zapustili prvenstvo. Ostro stališče turške zveze trese košarkarski svet in mednarodno zvezo poziva k ukrepanju.

Članki iz rubrike