Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

ku
ku
0 02.05.2022 12:17:38

KAAAJ?! HRVAŠKI SELEKTOR poslal NORO SPOROČILO za Luko Dončića: PRIVOŠČIM MU, da ...

Profimedia
Hrvaški selektor ima posebno željo za Luko Dončića.

Slovenska košarkarska reprezentanca je po dveh zmagah v prvem ciklu kvalifikacij za svetovno prvenstvo v drugem prejela boleči zaušnici. Februarja so bili dvakrat boljši košarkarji Finske, četa Aleksandra Sekulića pa si je s tem močno otežila pot na veliko tekmovanje. Nastali položaj bo reševala konec junija, ko jo najprej čaka tekma s Hrvaško, tri dni kasneje pa bodo slovenski košarkarji gostovali še na Švedskem.


Slovenija je nad obema omenjenima nasprotnikoma v prvem ciklu vknjižila zmago, a bo zdaj rezultatski pritisk še neprimerno večji. Ranljivosti slovenske izbrane vrste se dobro zavedajo tudi naši južni sosedi, prav tako se zavedajo, kaj bi pomenila morebitna vrnitev prvega zvezdnika slovenske košarke Luke Dončića.

Hrvaški selektor Damir Mulaomerović, sicer tudi trener ekipe Cedevita Junior, je pred dnevi za hrvaške Sportske novosti razkril, kakšni so njegovi načrti, če se junijski reprezentančni akciji pridruži tudi Dončić. "Govorimo o sijajnem košarkarju in o tem nima smisla izgubljati besed. Na to bomo morali odgovoriti z ekipno obrambo, ker ga bomo ena na ena težko zaustavili. Takšen talent se rodi enkrat na sto let, zdi se mi, da je tudi izgubil nekaj odvečnih kilogramov, in samo želim si lahko, da gre v ligi NBA do konca, da postane prvak in ta uspeh proslavi še naslednjih deset dni. Jasno, ne glede na vse se moramo kot ekipa pripraviti tudi na to, da bo zaigral," je povedal Mulaomerović, ki bo lahko računal tudi na Bojana Bogdanovića, košarkarja ekipe Utah Jazz, ki je bil večji del serije z Dallasom zadolžen prav za pokrivanje slovenskega košarkarskega asa.

Članki iz rubrike