Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

ku
ku
0 15.01.2022 22:02:04

KONČAL kariero v SLOVENSKI REPKI, poglejte pa, kako se mu je poklonil LUKA DONČIĆ!

Profimedia
Slovenski košarkar Gašper Vidmar je uradno sklenil kariero.

To je Vidmar povedal v pogovoru za časopis Dnevnik. Zdaj 34-letni center je bil eden ključnih košarkarjev #mojtim ob osvojitvi zlate kolajne na evropskem prvenstvu leta 2017. Skozi celotno kariero, še posebej v zadnjih letih, pa se je spopadal s poškodbami, ki so tudi razlog za slovo od košarkarskih parketov.
V karieri je Ljubljančan igral za Janče, Slovan in Olimpijo na slovenskih parketih, v tujini pa je oblekel drese Fenerbahčeja, Bešiktaša, Darušafake, Banvita in nazadnje Venezie. V dresu slovenske reprezentance, s katero je leta 2017 postal evropski prvak, je odigral 49 uradnih tekem, zadnjo pa leta 2018 proti Turčiji v Stožicah. V določenem obdobju je bil tudi njen kapetan.
"Končal sem kariero. Koleno ni več v stanju, da bi prenašalo vsakodnevne napore," je dejal v intervjuju za Dnevnik in dodal: "Sem človek tihe narave in nikoli nisem silil v ospredje. Ožja družina je z mojo odločitvijo seznanjena, nekdanji soigralci tudi. Javnost pa bi tako in tako slej ali prej izvedela."

doncic vidmar
Inst

Za vse, kar je naredil za slovensko košarko se mu je zahvalil tudi veliki zvezdnik lige NBA Luka Dončić, ki je na družbenem omrežju objavil njuno fotografijo s pokalom za zmago na evropskem prvenstvu in zraven zapisal: "Hvala ti, Gape!"

Značke: luka-dončić, slovo

Članki iz rubrike