Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

ela mei2 Njena.si

Skrito v raju: 'Ela' nenadoma vidno spremenjena?

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 15.01.2022 07:40:08

FANTASTIČNI LUKA DONČIĆ! Dallas zaustavil najbolj vroče moštvo v NBA (video)

Reuters
Že 40. trojni dvojček v karieri slovenskega zvezdnika.

Slovenski košarkarski zvezdnik Luka Dončić in njegovi Dallas Mavericks so s 112:85 v gosteh ugnali trenutno najbolj vroče moštvo severnoameriške lige NBA Memphis Grizzlies. Dvaindvajsetletni Ljubljančan je ob tem vpisal četrti trojni dvojček v sezoni in skupno že 40. v karieri. Dosegel je 27 točk.

To je bila sedma zmaga Dallasa (23-19) na zadnjih osmih tekmah, pred dnevi so jim visok poraz zadali košarkarji New York Knicks. Danes pa so telički ustavili rekordni niz Memphisa (30-15), ki je pred tokratnim  obračunom dobil 11 zaporednih tekem. Grizliji so se potegovali za 12., s čimer bi postavili nov rekord franšize, a so jim razpoloženi Dončić in soigralci v drugem polčasu odčitali košarkarsko lekcijo.

Po polčasu je Memphis namreč vodil za pet točk, nato tudi z devetimi točkami pri izidu 60:51, potem pa je sledil preobrat moštva iz Teksasa. Že do zadnje četrtine so si košarkarji Dallasa nabrali prednost 11 točk (84:73), z delnim izidom 12:2 pa to prednost še povišali.
Dončić je blestel predvsem ob koncu tretje in na začetku zadnje četrtine, v zadnjih šestih minutah pa po visokem vodstvu gostov z 99:79 ni več zaigral. Na koncu se je Ljubljančan po dobrih 31 minutah ustavil pri 27 točkah, 12 skokih in desetih podajah. Izgubil je šest žog, od tega štiri v prvi četrtini. Za tri ni zadel niti enega od šestih metov, iz igre pa je skupno metal 12/22.

Dallas se je po zmagi utrdil na petem mestu zahodne konference, Memphis pa ostaja tretji. Naslednja tekma Dončića in soigralce čaka že v noči na nedeljo, ko bodo gostili najslabše moštvo lige Orlando Magic (8-35).

Značke: košarka, nba

Članki iz rubrike