mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
73 06.08.2021 11:37:54

POSLUŠAJTE GA! Kakšne načrte ima MIKE TOBEY s Slovenijo? Prvič o dolgoročnih ciljih, njegova želja je ...

alesfevzer.com
Eden od ljubljencev navijačev slovenskih košarkarjev je tudi 26-letni ameriški center Mike Tobey. Slovenski reprezentanci se je pridružil v kvalifikacijah za uvrstitev na olimpijske igre v Tokiu, kjer ga s soigralci v soboto čaka boj za bron z Avstralci, a pravi, da bi za Slovenijo rad igral vsaj do iger v Parizu 2024.

Eden od krivcev, da je košarkar iz Jersey Shora ob atlantski obali v ameriški zvezni državi New Jersey oblekel slovenski dres, je Klemen Prepelič, s katerim skupaj igrata v Valencii.

Deloma pa je šlo tudi za preračunljivost z njegove strani: "Trdno sem verjel, da se Slovenija lahko uvrsti na igre. Če bi kdo rekel, da se bomo tukaj borili za kolajno, pa takrat verjetno ne bi verjel. Zame je bil to velik izziv. Želel sem si igrati na igrah, želel sem si igrati s košarkarjem, kot je Luka Dončić. Zato je bila to tudi velika priložnost."

In v zadnjih mesecih se je visokorasli Američan dodobra vklopil v slovensko vrsto. "Krasni so izven igrišča in prav neverjetni na igrišču," pravi 213 centimetrov visoki Tobey, ki se je v Tokiu izkazal kot pomemben adut pod obema košema. Na razpredelnici najboljših skakalcev olimpijskega turnirja je z 58 ujetimi žogami na petih tekmah na prvem mestu.


O svojem nadaljevanju v slovenskem dresu vsaj do iger v Parizu 2024 pa pravi: "Če me bodo le hoteli zraven." Tudi sam priznava, da je bila večina tekem na Japonskem zanj velik izziv, saj je nastopil proti košarkarjem, kot so legendarna Argentinec Luis Scola in Španec Marc Gasol ali pa Francoz Rudy Gobert, zdaj se mu ponuja še odličje.

V pogovoru s slovenskimi novinarji se je v Tokiu spomnil tudi tragičnega četrtkovega polfinalnega poraza proti Francozom. "To je trenutek, ki ti zlomi srce. A zadevo moramo vzeti pozitivno. Nismo igrali najbolje, pa smo bili le točko od finala, kar je dober obet."

"Zdaj se moramo le še spočiti. Igramo za nekaj fenomenalnega za to malo državo in še enkrat bomo dali vse od sebe, kar imamo," pred tekmo za tretje mesto pravi najvišji košarkar med varovanci Aleksandra Sekulića. Na vprašanje, ali tako tesen poraz, kot je bil s Francijo, lahko pusti posledice, pa odgovarja: "To je odvisno samo od nas, ali bomo to dopustili. Taki porazi so pač sestavni del športa in to moramo prebroditi."

Za Avstralce, ki bodo tekmec v boju za bron, pa dodaja, da so zelo nevarni v napadu. "Za nas je pomembno, da igramo svojo igro," je izpostavil, ob tem pa dodal, da bi raje igral v finalu proti ZDA.

Članki iz rubrike