900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

ku
ku
37 06.08.2021 07:49:41

To, kar je tragični junak Klemen PREPELIČ naredil dan po najbolj bolečem porazu, o njem pove VSE!

Profimedia
Slovenija je v pričakovanju tekme za bronasto kolajno.

Dan po bolečem polfinalnem porazu s Francijo so imeli slovenski košarkarji medijske obveznosti pred sobotno tekmo z Avstralijo za bronasto kolajno. Da ima ta ekipa resnično karakter, je med drugim pokazal tudi tragični junak polfinala Klemen Prepelič.

Njegov met za zmago v zadnjih stotinkah sekunde tekme je bil namreč blokiran, on pa je bil skrušen. Že ponoči po slovenskem času se je oglasil s srce parajočim sporočilom navijačem, celotni Sloveniji. Dan kasneje pa je še enkrat dokazal, da gre za izjemnega športnika. Čeprav Prepelič ni bil predviden za izjave, je vse skupaj presenetil s svojo prisotnostjo. Želel je namreč stopiti pred slovensko javnost, prevzeti odgovornost nase in z Luke. 

"Sem oseba, ki se pred odgovornostjo nikoli ne skriva, ki živi za take trenutke," je povedal košarkar, ki je na tekmi s Francijo že odpisano Slovenijo vrnil v položaj za preobrat, nato pa s piskom sirene zgrešil odločilno polaganje.

"Včeraj se je zgodil padec. Izgubila se je bitka, ni pa se izgubila vojna, in če bi nam 10. junija, ko smo se zbrali, kdo na papir napisal polfinale s Francijo, met za zmago in boj za tretje mesto z Avstralijo, verjamem, da bi to takrat vsak podpisal. Tudi navijači. Na vse, kar smo doslej naredil, smo lahko ponosni. A tukaj se ne želimo ustaviti," pa se je delno v zadnjo tekmo na igrah v soboto z Avstralijo že ozrl 28-letni košarkar Valencie.

Članki iz rubrike