Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

ku
ku
193 06.08.2021 09:01:01

BREZ ZADRŽKOV! Zakaj ne Dončić? Prepelič o vprašanju, ki si ga zastavlja VSA SLOVENIJA: Ker ni imel ...

Profimedia
Zakaj je zadnji napad zaključil Klemen Prepelič in ne Luka Dončić?

Slovenske novinarje na olimpijskih igrah v Tokiu je dan po tekmi s Francijo poiskal košarkar Klemen Prepelič in še enkrat ocenil zgrešeni met ob koncu polfinale košarkarske tekme. 

Spomnil se je zadnje akcije proti galskim petelinom in se dotaknil tudi dejstva, da akcije ni zaključeval prvi slovenski zvezdnik Luka Dončić. "Jaz sem prevzel odgovornost za celo reprezentanco. Luka? Kaj zameriti igralcu, ki zbere 18 podaj in ima eno izgubljeno žogo? Ta igralec ne dela napak. Prav on nas je pripeljal do vseh teh uspehov. Verjamem, da ni imel prostora za prodor, našel je podajo, ki mi je dala prednost, na žalost pa je bil tam Luwawu-Cabarrot, ki me je ustavil za tisto stotinko sekunde, ki me je zaustavila."



O samem polaganju pa je eden vidnejših reprezentantov v Tokiu dodal: "Neštetokrat sem ponoči premišljeval in verjamem, da se kaj dosti drugače ni dalo narediti. Odločil sem se za polaganje in mislim, da me razen Batuma in Goberta nihče od Francozov v tej akciji ne bi ustavil. Batum je eden najboljših evropskih igralcev in tudi njemu je treba priznati izjemno obrambo in iti naprej."

"Šport daje in vzame. Včeraj je vzel, a verjamem, da bo jutri dal. Imamo še eno priložnost, čaka nas tekma za bron proti premagljivemu nasprotniku," je Prepelič našel nov izziv in dodal, da mu veliko pomeni podpora, ki jo je po tekmi dobil od nekdanjih soigralcev, drugih športnikov, prijateljev in domačih. Kot še slikovito dodaja, je treba po vsakem padcu vstati, s takšno podporo pa je to lažje.

Članki iz rubrike