stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

STA
STA
0 27.07.2021 10:14:17

Argentinci 'pod streho', zdaj so na vrsti gostitelji z zvezdnikoma iz NBA: Japonci nimajo le ...

Profimedia
Košarkarsko reprezentanco Slovenije v četrtek ob 6.40 po srednjeevropskem času čaka drugi nastop na olimpijskih igrah v Tokiu. Nasprotniki bodo gostitelji Japonci, slovenski košarkarji pa kljub vlogi favorita opozarjajo, da bo treba tudi to tekmo odigrati s 100-odstotnim pristopom, saj je domača vrsta lahko zelo nevarna.

Slovenija, čeprav v vlogi aktualnega evropskega prvaka, je nedvomno presenečenje uvodnega kroga. To potrjuje tudi današnji vstopni članek na spletni strani Mednarodne košarkarske zveze (Fiba), kjer sta osrednje mesto in slika namenjeni slovenskim košarkarjem.

Z zmago s 118:100 nad svetovnimi podprvaki Argentinci so se varovanci Aleksandra Sekulića pridružili krogu reprezentanc, ki imajo potencial za osvojitev odličja. Luka Dončić pa je po imenitni predstavi v Saitama Super Areni in 48 točkah ime, ki v vseh košarkarsko razvitih okoljih polni predvsem družbena omrežja.

A tudi Japonci imajo svoje adute in kljub porazu s Španijo so na trenutke s hitro in ekipno igro opozorili, da v domači dvorani in z valom navdušenja, ki je državo gostiteljico olimpijskih iger prevzel po treh dneh tekmovanj, ter osmih zlatih kolajnah lahko presenetijo vsakega tekmeca. Glavna zvezdnika domače vrste sta igralca lige NBA Rui Hachimura (Washington Wizards) in Yuka Watanabe (Toronto Raptors).



"Japonska je reprezentanca z izjemnim talentom. Igrajo doma in vedo, kaj jim to prinaša. To ni ekipa za podcenjevanje, tudi mi nismo ekipa, ki bi si to lahko privoščila. Plan je jasen. Dati moramo vse od sebe, in to vsakič, ko smo na parketu. Japonci nimajo le Hachimure, imajo zelo hitre branilce in naša naloga je, da se nanje dobro pripravimo," je pred tekmo povedal 28-letni košarkar španske Valencie Klemen Prepelič, ki je v ponedeljek ob olimpijski premieri Argentini nasul kar 22 točk.

Olimpijin Jaka Blažič je pritrdil, da so Japonci zelo nepredvidljivi, z agresivno obrambo po celem igrišču pa potrjujejo izredno telesno pripravljenost. "Tudi v napadu imajo odlične strelce, ki jih bo treba ustaviti. Kakovost je sicer na naši strani, smo favoriti, a to moramo potrditi na igrišču. Počitka tudi na tej tekmi ne bo, na srečo pa imamo dovolj časa, da njihovo igro analiziramo in se nanjo dobro pripravimo."

Za Japonsko bo četrtkova tekma tudi tekma za obstanek na turnirju, Slovenija pa bi z zmago praktično že potrdila napredovanje v drugi krog, kar pa bo delno odvisno tudi od izida na drugi tekmi skupine med svetovnimi prvaki in podprvaki Španci in Argentinci.

Članki iz rubrike