koronavirus, delo od doma Svet24.si

Samotestiranje in PCT pogoj tudi za delo od doma?

majerič2 Svet24.si

FOTO: Branko Majerič, kmet s Ptujskega polja, ...

streljanje, perm, univerza Svet24.si

VIDEO in FOTO: Strelski pohod na ruski univerzi, ...

marcic jahta brioni Reporter.si

Jahte dobaviteljev in lobistov v zdravstvu: ...

6ba9bdb07f12d891519545f9ff1f4ccb Necenzurirano

Tako Počivalšek s proračunskim denarjem pomaga ...

sean-osterc Njena.si

Je Sean uresničil skrivno poslanstvo v Ljubezni ...

doncic slovenija Ekipa24.si

Po bolečem porazu SLOVENIJE se je oglasil tudi ...

ku
ku
1 26.07.2021 11:39:24

BREZ BESED! Tega, kar so Argentinci po tekmi NAREDILI Dončiću, še niste videli: Luka Dončić je ...

Reuters
Po zgodovinski predstavi Luke Dončića na krstni tekmi Slovenije na olimpijskih igrah uporabniki družbenih omrežji tekmujejo, kdo bo slovenskemu virtuozu pripisal bolj všečkan pridevnik. Med zmagovalne izjave pa zagotovo spada tista samega selektorja argentinske izbrane vrste: "Luka Dončić je najboljši košarkar na svetu."

Selektor Argentine Sergio Hernandez je novinarsko konferenco po tekmi začel z besedama 'Luka Dončić' in nadaljeval: "Težko je analizirati tekmo, na kateri je tako dominiral en igralec - Luka Dončić. Skušali smo ga ustaviti, odrezati od žoge in tudi od ekipe, saj smo vedeli, da bo dosegel svoje točke. A na vsako našo obrambo je znal odgovoriti. V nekaj minutah je dosegel 15 točk, spremenili smo obrambo, menjali igralce, a ni nam uspelo. Prisilil nas je, da nismo igrali svoje igre. V analizi zato lahko rečem le: Luka Dončić je najboljši košarkar na svetu."

Ob Hernandezu je pred novinarje stopil Facundo Campazzo, zvezdnik Real Madrida, in dodal: "Selektor je povedal vse. Igrali smo v ritmu Luke Dončića. Karkoli smo poskušali, na vse je našel odgovor. Ko smo še bolj pritisnili nanj, pa je razigral soigralce."

Slovenska udeleženca novinarske konference sta bila selektor Aleksander Sekulić in po besedah Sergia Hernandeza 'najboljši košarkar na svetu'.Sekulić je Dončićevo predstavo ocenil kot izredno. Kot je dejal, je bilo prisotnih veliko čustev, s tekmo pa da je zadovoljen, saj je predvsem napad deloval odlično.

Luka Dončić pa je povedal: "Argentina je zelo kakovostna ekipa, bilo je težko, saj je igrala zelo dobro v obrambi. A nanje smo se dobro pripravili in odigrali smo izredno dobro tekmo. V obrambi smo bili čvrsti, v napadu nam je igra stekla. Sicer pa je za nami prva olimpijska tekma, visoka zmaga in občutki so prav posebni."

Članki iz rubrike