Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

pakiranje Njena.si

Celotnega pakiranja in selitve v oddaji ne vidite

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

ku
ku
1 26.07.2021 11:39:24

BREZ BESED! Tega, kar so Argentinci po tekmi NAREDILI Dončiću, še niste videli: Luka Dončić je ...

Reuters
Po zgodovinski predstavi Luke Dončića na krstni tekmi Slovenije na olimpijskih igrah uporabniki družbenih omrežji tekmujejo, kdo bo slovenskemu virtuozu pripisal bolj všečkan pridevnik. Med zmagovalne izjave pa zagotovo spada tista samega selektorja argentinske izbrane vrste: "Luka Dončić je najboljši košarkar na svetu."

Selektor Argentine Sergio Hernandez je novinarsko konferenco po tekmi začel z besedama 'Luka Dončić' in nadaljeval: "Težko je analizirati tekmo, na kateri je tako dominiral en igralec - Luka Dončić. Skušali smo ga ustaviti, odrezati od žoge in tudi od ekipe, saj smo vedeli, da bo dosegel svoje točke. A na vsako našo obrambo je znal odgovoriti. V nekaj minutah je dosegel 15 točk, spremenili smo obrambo, menjali igralce, a ni nam uspelo. Prisilil nas je, da nismo igrali svoje igre. V analizi zato lahko rečem le: Luka Dončić je najboljši košarkar na svetu."

Ob Hernandezu je pred novinarje stopil Facundo Campazzo, zvezdnik Real Madrida, in dodal: "Selektor je povedal vse. Igrali smo v ritmu Luke Dončića. Karkoli smo poskušali, na vse je našel odgovor. Ko smo še bolj pritisnili nanj, pa je razigral soigralce."

Slovenska udeleženca novinarske konference sta bila selektor Aleksander Sekulić in po besedah Sergia Hernandeza 'najboljši košarkar na svetu'.



Sekulić je Dončićevo predstavo ocenil kot izredno. Kot je dejal, je bilo prisotnih veliko čustev, s tekmo pa da je zadovoljen, saj je predvsem napad deloval odlično.

Luka Dončić pa je povedal: "Argentina je zelo kakovostna ekipa, bilo je težko, saj je igrala zelo dobro v obrambi. A nanje smo se dobro pripravili in odigrali smo izredno dobro tekmo. V obrambi smo bili čvrsti, v napadu nam je igra stekla. Sicer pa je za nami prva olimpijska tekma, visoka zmaga in občutki so prav posebni."

Članki iz rubrike