Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

ue
ue
0 25.05.2021 13:29:43

Alen OMIĆ DA ALI NE? Bo igral v olimpijskih kvalifikacijah? Zdaj je jasno, selektor razkril, da ...

www.alesfevzer.com
Čez dober mesec bo Slovenija igrala v kvalifikacijah za olimpijske igre v Kaunasu.

Medtem ko ob spremljanju končnice v ligi NBA čakamo, ali bosta Luka Dončić in Vlatko Čančar lahko igrala za reprezentanco v boju za Tokio, je eno glavnih vprašanj povezanih tudi z mestom naturaliziranega igralca. Poškodba Jordana Morgana je povzročila veliko težavo zvezi, ki je v pomanjkanju časa za naturalizacijo novega igralca povabila v izbrano vrsto Alena Omića.

Toda slednji je v preteklosti večkrat dejal, da ne misli igrati kvalifikacij (za evropsko ali svetovno prvenstvo), če ne bo imel zagotovila, da bo potem nastopal tudi na velikem tekmovanju. Kako se je potem odločil zdaj? Odgovor je dal selektor Aleksander Sekulić, ki je v torek oznanil seznam 20 igralcev, ki naj bi bili na pripravah za kvalifikacijski turnir v Kaunasu. Na njem je tudi Omić.

"Imel sem kar dolg pogovor z njim, pripravljen je igrati. Kar se njega tiče, ni nič spornega. Močno si želi nastopiti za reprezentanco, tako kot vsi drugi," je dejal Sekulić, ki bo ekipo zbral 10. junija v Zrečah. Seveda pa je vprašanje, kakšna bo takrat zasedba, saj bodo nekateri še igrali končnice v svojih klubih.

OKVIR
ŠIRŠI SEZNAM KANDIDATOV
JAKA BLAŽIČ (Cedevita Olimpija), VLATKO ČANČAR (Denver/ZDA), JAKOB ČEBAŠEK (Dinamo Bukarešta/Rom), ŽIGA DIMEC (Cedevita Olimpija), LUKA DONČIĆ (Dallas/ZDA), ZORAN DRAGIĆ (Baskonia/Špa), GREGOR GLAS (Dynamic/Srb), GREGOR HROVAT (Cholet/Fra), JAN KOSI (Krka), MIHA LAPORNIK (Den Bosch/Niz), JURIJ MACURA (FMP Beograd/Srb), BLAŽ MAHKOVIC (Helios Suns), BLAŽ MESIČEK (Split/Hrv), EDO MURIĆ (Cedevita Olimpija), ALEKSEJ NIKOLIĆ (Gravelines/Fra), ALEN OMIĆ (Bourg/Fra), KLEMEN PREPELIČ (Valencia/Špa), MATIC REBEC (Ravenna/Ita), LUKA RUPNIK (Cedevita Olimpija), ŽAN MARK ŠIŠKO (Bayern/Nem), GAŠPER VIDMAR (Reyer Venezia/Ita)

Članki iz rubrike