Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
24.05.2021 14:30:59
Deli članek:

Vroče bo! Clippersi so pred drugo tekmo 'zagrozili' Luki DONČIĆU: Dobili boste to, kar ...

Dallas Luke Dončića bo v noči na sredo odigral drugo tekmo 1. kroga končnice.

Luka Dončić in druščina so na prvi tekmi prvega kroga končnice na gostovanju premagali Los Angeles Clippers s 113:103. Slovenski zvezdnik je bil izjemno učinkovit z 31 točkami, 10 skoki in 11 podajami.

Ker zvezdniki Clippersov niso našli recepta, kako zaustaviti Dončića, so pred drugo tekmo, ki bo na sporedu v noči na sredo ob 4.30 po slovenskem času, napovedali spremembe. Kawhi Leonard, ki je bil na prvi tekmi zadolžen za to, da je pokrival Kristapsa Porzingisa, in to opravil zelo dobro, bo najverjetneje zdaj zadolžen za Luko Dončića, čeprav se nekateri navijači bojijo, da mu bo pri tem zmanjkalo energije za napadalne akcije. "Leonard porabi toliko energije v napadu, da bi mu ob najzahtevnejših obrambnih nalogah lahko začelo primanjkovati energije," je zapisal novinar ESPN Tim MacMahon.

Ko so o tem, kaj bodo spremenili pred drugo tekmo, vprašali trenerja Clippersov, je Lue namignil, da bo Kawhi tisti, ki bo zadolžen, da zaustavi Dončića: "Mislim, da boste že v torek dobili to, kar hočete."