očala Svet24.si

»Celo življenje sem poslušala, da bom zaradi ...

zdravnik Svet24.si

Ljubljanski zdravnik naj bi "prodajal" cepilna ...

helikopter gorski resevalci bobo1 Svet24.si

Na Prisojniku obnemogli štirje planinci

janez jansa dz1 Reporter.si

Ljerka Bizilj: Lahko Janša jesenski politični ...

sds tabor 2 Necenzurirano

Kaj je upravitelj, obsojen jemanja podkupnin, ...

moaj-slovenija Njena.si

Partner Alenke Košir je o njej povedal same lepe ...

Josip Tratnjak Njena.si

Ljubezen na vasi: Josipa dekle prevaralo pred ...

STA
STA
1 18.02.2020 16:59:45

ZNAN JE KAPETAN! To je košarkar, ki bo kot KAPETAN vodil Slovenijo v kvalifikacijah za EURO!

Reuters
Moško člansko reprezentanco v četrtek čaka začetek kvalifikacij za evropsko prvenstvo leta 2021. Izbranci selektorja Rada Trifunovića se bodo v Sombotelu ob 18. uri pomerili z Madžari. Kot so sporočili s Košarkarske zveze Slovenije, bo kapetan tudi v prihodnje Edo Murić.

Murić ima v trenutni reprezentančni zasedbi največ uradnih nastopov. Zbral jih je 53, kar ga na večni lestvici uvršča na 13. mesto. Ljubljančanu bosta pri opravljanju vloge kapetana pomagala preostala najizkušenejša v izbrani vrsti, Jaka Blažič in Klemen Prepelič. Blažič je na uradnih tekmah dres s slovenskim grbom oblekel 44-krat, Klemen Prepelič pa je zabeležil 34 uradnih nastopov.

"Veseli me, da je v reprezentanci znova nekaj fantov, na katere v prejšnjih kvalifikacijah nismo mogli računati. To je dober znak. Ekipa je videti super, vse je zelo pozitivno. Fantje so pravi borci z odličnim značajem in vsi se zavedamo, kaj je naš cilj v prvem ciklu kvalifikacij. To sta dve zmagi in upamo ter verjamemo, da nam bo zastavljeni cilj uspelo izpolniti. Biti kapetan te ekipe je velika čast, ponos in privilegij. To so sanje vsakega mladega košarkarja in naredil bom vse, da upravičim vlogo, ki mi je zaupana," je dejal Murić.


Reprezentanca se bo v Sombotelu prvič predstavila tudi v novih dresih, ki so jih lani poleti na evropskem prvenstvu premierno nosile članice.

Po četrtkovi uvodni kvalifikacijski preizkušnji na Madžarskem izbrano vrsto že v nedeljo v Kopru čaka domača premiera proti Avstriji. Tekma v Bonifiki se bo v nedeljo, 23. februarja, začela ob 17. uri.

Vstopnice so na voljo na vseh prodajnih mestih Eventima. V predprodaji stanejo po osem evrov, ob nakupu treh vstopnic pa je v predprodaji četrta vstopnica brezplačna. Na dan tekme bo cena posamezne vstopnice 12 evrov.

Značke: košarka, slovenija

Članki iz rubrike