GJtPNFnW4AAxeMl Svet24.si

Hud potres prizadel okolico Vidma; tla so se ...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

ronaldo 33 Ekipa24.si

Joj, kaj je naredil Ronaldu! To je predrznež, ki ...

Kate in William ganjena ob podpori javnosti Odkrito.si

Kate in William zapuščata London

peter prevc Ekipa24.si

Največji hit! Pojavil se je posnetek enega od ...

STA
STA
0 17.02.2020 19:50:38

Prepelič in Morgan NAVDUŠILA na zboru! S takim razmišljanjem (in Dončićem) lahko Slovenija spet pride ZELO DALEČ!

m24.si
Slovenska košarkarska reprezentanca se v Mariboru pripravlja na uvodni preizkušnji v kvalifikacijah za naslednji Eurobasket. Selektor Rado Trifunović ima na voljo 14 igralcev, med njimi ni tistih iz lige NBA ali evrolige, sta pa zato zraven Klemen Prepelič in Jaka Blažič, ki sta v vrhunski formi, ter novi naturalizirani Slovenec Jordan Morgan.

Razpoloženje med košarkarji je odlično, kot zadnja sta v Maribor prišla Jaka Blažič in Edo Murić. "V veliko veselje mi je, da sem lahko znova skupaj s fanti in da si izborimo nastop na evropskem prvenstvu ter spišemo novo lepo zgodbo. Upam, da bomo kvalifikacije začeli tako, kot se od nas pričakuje, in kasneje v enakem ritmu tudi nadaljevali. Iskreno povedano o tekmecih še ne vem veliko, a verjamem, da se bomo v teh dneh dobro pripravili. Vse, kar si želimo, sta dve zmagi," pravi Blažič.

Slovenija bo v četrtek ob 18. uri gostovala na Madžarskem, v nedeljo pa bo v Kopru gostila Avstrijo. Eden od pomembnih adutov pod košema bo 28-letni Američan Jordan Morgan, ki ima od začetka februarja letos tudi slovenski potni list. Na današnjem medijskem dnevu je bil v središču pozornosti. "Počutim se kot na prvi šolski dan. Malo sem nervozen in vznemirjen, a komaj čakam, da začnemo s treningi. Navdušen sem, da sem tukaj in da lahko ekipi dam tisto, kar od mene pričakuje. Fante večinoma poznam. Z nekaterimi sem bil soigralec, spet z drugimi sem se srečal na drugi strani igrišča. Selektorja sem prosil, da mi je posredoval širši seznam, tako da sem se o soigralcih še dodatno pozanimal. Ne glede na to, da nekaj fantov ne more igrati, imamo dobro ekipo z nadarjenimi igralci. Komaj čakam na začetek kvalifikacij in upam, da jih bomo začeli z zmagama."

Slovenija ima v svoji kvalifikacijski skupini še Ukrajino, na evropsko prvenstvo 2021, ki ga bodo gostile Nemčija, Italija, Gruzija in Češka, pa se bodo uvrstile prve tri ekipe iz skupine. Naloga je na papirju precej lažja kot v zadnjih kvalifikacijah za SP, v katerih je med drugimi nekaj tekem manjkal Klemen Prepelič.

"Na mojo žalost lansko sezono nisem bil zraven. Čeprav sem v klubu večkrat poudaril, da želim pomagati reprezentanci, Real Madrid ni uslišal mojih želja. Vedno sem dejal, da bom za reprezentanco igral vsakič, ko bom lahko. Sedaj imam možnost, zato sem sem tu, maksimalno pripravljen in motiviran," pravi Prepelič in dodaja: "V kvalifikacije se podajamo kot aktualni evropski prvaki, kar je velika čast, a hkrati še toliko večja odgovornost. Resda smo favoriti naše skupine, a to nas ne sme zavesti. Vsako tekmo moramo vzeti kot poglavje zase in jo odigrati po najboljših močeh."



V ekipi so trije novinci - Jordan Morgan, Martin Krampelj in Alen Hodžić. Poleg njih pa še Aleksej Nikolić, Luka Rupnik, Klemen Prepelič, Jaka Blažič, Gregor Hrovat, Blaž Mesiček, Edo Murić, Blaž Mahkovic, Žiga Dimec, Jan Kosi in Jurij Macura.

"Zelo sem ponosen na vpoklic v izbrano vrsto. Občutki biti del reprezentance so fenomenalni. Za nami je sicer naporen pokalni teden, a že na prvem reprezentančnem treningu sem dobil novo energijo in z veliko motivacije bom dal vse od sebe. Naš cilj za začetek sta zmagi proti Madžarski in Avstriji," pravi Hodžić.

Tekma z Madžarsko bo v Sombotelu, ki je od Maribora oddaljen približno uro in pol vožnje z avtomobilom. Dvorana Savaria sprejme 3500 gledalcev, glede na to, da bo v njej igral aktualni evropski prvak, pa prireditelji pričakujejo, da bo polna do zadnjega kotička. V Sombotelu je košarka zelo priljubljena; prav iz tega mesta s slabimi 80.000 prebivalci prihaja aktualni madžarski prvak Falco, ki ga trenira Slovenec Gašper Okorn.

Z Avstrijo se bo Slovenija pomerila v koprski Bonifiki, obračun v nedeljo, 23. februarja, pa se bo začel ob 17. uri. Vstopnice v predprodaji so po osem evrov, ob nakupu treh vstopnic v predprodaji pa je četrta brezplačna. Na dan tekme bo cena posamezne vstopnice 12 evrov.

Značke: košarka, sta

Članki iz rubrike