ris, slovenija Svet24.si

Video: Gozdar v slovenski divjini naletel na nekaj...

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

klemen jaklic ustavno sodisce Reporter.si

Branilec Janeza Janše: takšne argumente najde ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

ku
ku
1 18.02.2020 15:05:55

Legendarni Nemec prejel prestižno nagrado, A GOVORIL LE O LUKI DONČIĆU

Reuters
Ko je Dirk Nowitzki vstopil na nabor za ligo NBA in ga je kot 9. po vrsti izbral Milwaukee, Luke Dončića še ni bilo na tem svetu.

Pravzaprav je bila v tistih poletnih dneh leta 1998 ljubezen takrat še zaljubljenih mame Mirjam in očeta Saše ravno na vrhuncu in devet mesecev pozneje, ko je Nemec igral svojo prvo od 21 sezon za Dallas, se je rodil ta čudežni deček.

"Pri njegovih dvajsetih ga je tako zabavno gledati. Upam, da bo pri Mavericksih ostal vso kariero. In upam, da se bom še naprej zabaval, ko ga bom spremljal. Navsezadnje pa je Luka še zelo mlad. Verjamem, da bo zgradil nekaj velikega, da bo igral na najvišji ravni. Upam, da bo nekega dne v Dallas vrnil naslov prvaka," je na podelitvi prestižnih nagrad laureus, ki je v ponedeljek potekala v Berlinu, povedal Nowitzki. Da je Luka njegov naslednik v Dallasu, je splošno znano, Nemec pa je želel poudariti, da naj ga ne nadomesti le z igrami, ampak naj ga posnema tudi glede ....

nowitzki laureus
sn


Enainštiridesetletni krilni center, ki se je od aktivnega igranja poslovil lani poleti, po eni skupni sezoni z Luko, je prejel nagrado za življenjske dosežke – tako za prikazano na parketu kot za storjeno izven parketa. "Športniki imamo to možnost. Ko sem prihajal v ligo NBA, sta me Steve Nash in Michael Finley naučila, kako biti pravi profesionalec izven igrišča, kako pomagati skupnosti oziroma tistim, ki so pomoči potrebni."

Članki iz rubrike