900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Saša Broz in hči Sara Zidarić Njena.si

Pravnukinja Josipa Broza Tita spremenila priimek

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
3 08.09.2019 17:18:26

Bili so veliki favoriti, potem pa so SRBSKI KOŠARKARJI v dvoboju s Španci doživeli TOLE!

Profimedia
Košarkarji Srbije so v zadnjem krogu drugega skupinskega dela svetovnega prvenstva na Kitajskem izgubili proti Španiji z 69:81, ki je s tem končala na vrhu skupine J.

Prvo mesto skupine I je osvojila Argentina, ki je bila boljša od Poljske z 91:65. Omenjene štiri ekipe so si zagotovile mesta v četrtfinalu.

Derbi dneva med Španijo in Srbijo se je razpletel kar nekoliko nepričakovano. Eni glavnih favoritov za zlato medaljo Srbi so doživeli težek poraz z 69:81 proti še neporaženi Španiji, ki je tako osvojila prvo mesto v skupini J. Za košarkarje s Pirenejskega polotoka je Victor Claver za uspeh prispeval 14 točk, sedem skokov in dve asistenci. Prvi strelec je bil sicer Ricky Rubio z 19 točkami. Z naskokom prvi igralec tekme je bil Srb Bogdan Bogdanović, ki se je ustavil pri 26 točkah, 10 skokih in šestih asistencah.

Italija je po podaljšku premagala Portoriko s 94:89 in osvojila tretje mesto v skupini. Marco Belinelli se je izkazal s 27 točkami, Danilo Gallinari z 22.


Poljska in Argentina sta udarili za prvo mesto v skupini I, to je na koncu pripadlo Južnoameričanom, ki na Kitajskem še ne poznajo poraza. Poljake so premagali z 91:65. Pri zmagovalni ekipi se je z 21 točkami izkazal Luis Scola, pri poraženi s 16 A.J. Slaughter. Tako Argentinci in Poljaki bodo igrali v četrtfinalu. Na tretjem mestu v tej skupini so končali Rusi, ki so danes z 69:60 premagali Venezuelce.

Argentina bo v četrtfinalu igrala proti Srbiji, Španija proti Poljski. Preostale tekme drugega skupinskega dela SP bodo v ponedeljek.

V tekmi za razvrstitev od 17. do 32. mesta je Nigerija v skupini M premagala gostiteljico SP Kitajsko s 86:73 in si izborila mesto na olimpijskih igrah v Tokiu kot predstavnica Afrike. Mesto azijskega predstavnika si je priigral Iran, ki je s 95:75 ugnal Filipine. Kitajska je brez OI ostala zaradi slabše razlike v koših. Na OI bo Oceanijo predstavljala Avstralija.

V ponedeljek si lahko vozovnico za Tokio 2020 priigrata ZDA in Argentina, a morajo za to Američani premagati Brazilijo. Evropa bo dve reprezentanci za OI dobila po izločilnih bojih.

Značke: košarka, sp

Članki iz rubrike