ženska Dobra karma

Na površino prihaja vaša občutljivost, zato ...

ula šemole Svet24.si

FOTO: Slovenska zajčica z Balija: "Koronavirusa ...

ivo hvalica pl2 Reporter.si

So mu prisluškovali? Ivo Hvalica verjame, da so ...

jadrnica, ogenj Svet24.si

Goreča jadrnica, opekline, klic na 112, v glavi ...

20130506-00441506 Necenzurirano

Bo Černač na policiji iskal Titove slike?

Benjamin Dolić, the vocie (4) Njena.si

Presenečenje: Nemčijo bo na Evroviziji zastopal ...

Ema 2 Njena.si

EMA: Nepričakovana poteza RTV Slovenija ...

STA
STA
0 17.04.2019 12:20:52

Niš jih ne ustavi: to so košarkarice, ki bodo nosile slovenski dres na EP

www.alesfevzer.com
Slovenska izbrana vrsta bo priprave na žensko evropsko prvenstvo v Nišu začela čez mesec dni, 17. maja. Selektor Damir Grgić je na širši seznam kandidatk za dres z državnim grbom uvrstil 22 košarkaric.

Slovenke bodo priprave začele na Rogli, do odhoda v Niš pa bodo opravile 35 dni priprav. V tem času bodo odigrale osem pripravljalnih tekem, od tega šest na domačih tleh. Selektor je na širši seznam kandidatk za nastop na evropskem prvenstvu poleg nosilk reprezentančne igre v zadnjih kvalifikacijah uvrstil tudi mlade košarkarice, ki vse bolj trkajo na vrata članske izbrane vrste.

Na seznamu so Larisa Ocvirk, Maruša Seničar, Zala Friškovec, Aleksandra Krošelj, Lea Debeljak (vse Cinkarna Celje), Urša Žibert, Rebeka Abramovič, Gala Kramžar, Ana Šarić (vse Triglav), Tina Cvijanovič, Merisa Dautović (obe Maribor), Sara Meden (Ježica), Tina Trebec (Lattes Montpellier), Teja Oblak (Praga), Ines Kerin (Skallagrimur), Shante Marie Evans (Villeneueve), Tina Jakovina (Wasserburg), Nika Barič (Jekaterinburg), Eva Rupnik (Braunschweig), Eva Lisec (Familia Schio), Anamaria Prezelj (Gorzow) in Teja Goršič (Poprad).


Dokončen načrt priprav in urnik pripravljalnih tekem bo štab reprezentance uskladil v dneh po koncu finalne serije državnega prvenstva. Seznam povabljenih reprezentantk, ki se bodo 17. maja zbrale na pripravah, bo selektor razkril na novinarski konferenci, ki bo predvidoma 14. maja, so še sporočili iz Košarkarske zveze Slovenije.

"Na širšem seznamu reprezentančnih kandidatk najdemo skupek izkušenj in mladosti slovenske ženske košarke," je poudaril Grgić.

Slovenke bodo na parket dvorane Čair prvič stopile v četrtek, 27. junija, ob 16. uri, ko se bodo pomerile z Madžarkami. Slovenske košarkarice bodo tudi tekmo drugega kroga proti Turčiji igrale ob 16. uri (petek, 28. junija), po dnevu premora pa se bodo na tretji tekmi (nedelja, 30.) ob 18.30 pomerile še z Italijo.

Značke: košarka, ep, ženske

Članki iz rubrike