miso kovac Odkrito.si

Miša Kovača bolezen popolnoma dotolkla

RUŽO BILA predpremiera 11 Svet24.si

Spoznala sta se v cerkvi in posnela duet

roke manipulacija Petisvet.si

Konec! S takšnimi ljudmi je konec!

FEVZ4577 Svet24.si

212-krat preko 200 metrov - to je leteči Kranjec

eduard potop Svet24.si

Morski Triglav bo dosegel v 45 sekundah

vichy bff, prijateljstvo Njena.si

Zahvali se svoji BFF in ji podari darilo!

jaka hafner Njena.si

Je šel Jaka s svojimi izjavami predaleč?

sta
sta
0 20.02.2019 20:34:47

Slovenci v Turčijo s 13 košarkarji, tudi Šantljem

alesfevzer.com
Slovenska moška košarkarska reprezentanca je v dvorani Stožice opravila pet treningov in tako končala priprave pred dvobojem 5. kroga drugega dela kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2019 proti Turčiji. Obračun v Ankari se bo v petek začel ob 17. uri po slovenskem času. V Turčijo bo potovalo 13 igralcev.

Slovenska odprava bo v Turčijo odpotovala v četrtkovih jutranjih urah. Pred zadnjima tekmama kvalifikacij Slovenija z dvema zmagama in osmimi porazi zaseda zadnje mesto v kvalifikacijski skupini I in je brez možnosti za preboj na Kitajsko, Turki pa so si vstopnico svetovnega prvenstva že zagotovili. S sedmimi zmagami in tremi porazi v skupini zaostajajo le za špansko reprezentanco.

Sicer pa ima tudi v zadnjem ciklu kvalifikacij selektor Rado Trifunović veliko težav pri sestavi ekipe. Urban Durnik zaradi bolečin v kolenu opravlja zgolj terapije z reprezentančno zdravniško službo in bo ostal doma, Žiga Dimec počasi sanira poškodbo gležnja in vadi po posebnem programu, posebna smola pa se tokrat drži Vlatka Čančarja. Potem ko je za silo okreval po težavah z vnetjem ušesa, si je na treningu poškodoval gleženj in tudi njegov nastop v Turčiji je pod vprašajem.Tudi zaradi poškodb visokih igralcev je strokovni štab na treninge vpoklical 205 centimetrov visokega krilnega centra Rogaške Leona Šantlja, ki bo tudi potoval v Turčijo in bo kandidiral za premierni nastop v članskem dresu slovenske izbrane vrste.

Izbrani vrsti Slovenije in Turčije sta do sedaj odigrali 17 medsebojnih dvobojev. Enajstkrat so zmagali slovenski, šestkrat pa so se uspeha veselili turški košarkarji.

Članki iz rubrike