Mojca Šapla 1 Odkrito.si

Spodnje perilo za usodno žensko

8da716277e_62209401 Svet24.si

Žalostna Rasema znova v šov po ljubezen

deklica Petisvet.si

Reinkarnirana deklica se spominja 10 prejšnjih ...

jedrska elektrarna krško, nek Svet24.si

»Ob vsem strahu pred jedrskimi elektrarnami me ...

2 kraljica Svet24.si

Kraljico so evakuirali zaradi invazije podgan

1_boštjan Romih uvodna_Mateja Jordovič Potočnik Njena.si

Neskončno hvaležen Boštjan Romih

Primož Vrhovec in Jan Bučar Njena.si

Ima slovenski igralec skrivno hči?

nu
nu
4 19.02.2019 20:19:56

BUM! Jure Zdovc se vrača v Olimpijo!

Nikola Miljković
Petrol Olimpija ima kot vse kaže novega/starega trenerja, pred vrnitvijo v zmajevo gnezdo naj bi bil Jure Zdovc.

Dvainpetdesetletni Zdovc bo na klopi nasledil Sašo Nikitovića, ki je tako na klopi zmajev zdržal vsega tri meseca. Kot vse kaže je bil potop v pokalu kaplja čez rob in obstanek v ligi ABA ter osvojitev državnega naslova bodo zmaji skušali doseči pod vodstvom prekaljenega slovenskega stratega.

Pri Olimpiji so se za menjavo dokončno odločili po novem porazu in izpadu v pokalnem tekmovanju. Zdovc je po poročanju spletnega portala Sportando zavrnil službo pri turški Pinar Karsiyaki.

Zdovc je nazadnje vodil Cedevito, Olimpijo pa že med letoma 2009 in 2011. Kot trener je deloval še pri AEK, Gaziantepu, Spartaku, Bosni, Iraklisu, Slovanu in Splitu.

"Občutki ob vrnitvi v Petrol Olimpijo so mešani. Zelo vesel sem, da se vračam domov, v klub, pri katerem zagotovo pri meni prevladujejo emocije pred mislimi in čisto glavo. Zavedam se, da me čaka veliko zahtevnega in težkega dela," je dejal Zdovc."Vodenje najuspešnejšega košarkarskega kluba v zgodovini slovenske košarke je velika odgovornost, saj se od Petrol Olimpije pričakuje, da zmago kot po pravilu slavi na vsaki tekmi. Naš glavni cilj v tej sezoni je prav zagotovo pridobiti znova zmagovalno mentaliteto in se dokazovati vsako tekmo znova," je še povedal Zdovc.

Roman Lisac, direktor Petrol Olimpije, pa je pojasnil: "Jure Zdovc bo do konca tekmovalne sezone 2018/19 in v naslednjih sezonah vodil člansko moštvo Petrol Olimpije. Po slabem uvodu v sezono in menjavi Zorana Martića, Saša Nikitović ni uspel doseči ciljev, ki smo jih zastavili ob njegovem prihodu."

O Zdovcu pa je Lisac povedal: "Zdovc pozna ljubljansko košarkarsko javnost in se hkrati zaveda, kaj pomeni delovati v Petrol Olimpiji, saj je nenazadnje s klubom dosegel številne uspehe. O tem, za kako izvrstnega trenerja gre, verjetno ni potrebno izgubljati besed, vsi v upravnem odboru KK Petrol Olimpija Ljubljana pa smo zelo zadovoljni, da ga bomo znova videli na klopi naše članske ekipe. Naše misli so že usmerjene v zaključek regionalnega tekmovanja, v državnem prvenstvu pa bomo seveda napravili vse, da naslov prvaka še tretjo sezono zaporedoma ostane v stožiških vitrinah."

Značke: olimpija, jure-zdovc

Članki iz rubrike