reševalci gasilci avstrija Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo ...

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

nu
nu
3 03.12.2018 20:30:25

TOLE BO ODMEVALO! Alen Omić z vsemi topovi po slovenski košarkarski zvezi

www.alesfevzer.com
Alen Omić se je v pogovoru za spletno stran eurohoops krepko obregnil ob delo slovenske košarkarske zveze.

Alen Omić je danes precej bliže oznaki nekdanji slovenski reprezentant. Naturalizirani košarkar je namreč po razočaranju, ko so se na zvezi v luči Eurobasketa 2017 odločili naturalizirati in s seboj na prvenstvo vzeti Američana Anthonyja Randolpha, zamrznil svoj reprezentančni status. V kvalifikacijah za SP, ko je bil evropski prvak videti povsem izgubljeno ter nebogljeno, ga posledično ni bilo zraven. »Ne vem. Ne spremljam prav dosti slovenske reprezentance, saj sem osredotočen na Budućnost,« je začel center, ki v nadaljevanju ni skrival, da ni ravno na ti z vodstvom zveze.

"Ko so pripeljali Randolpha so se stvari spremenile. Od takrat nisem veliko govoril z njimi. Da, malce sem jezen zaradi situacije. Presenečen sem bil, ko so to storili. Veliko sem namreč dal Sloveniji. Živel sem tam, kupil sem hišo tam. Vse sem dal Sloveniji. Zdaj me nihče ne pokliče, saj vedo, da sem malce jezen. Potrebne so spremembe v reprezentanci. Sami vidite, da igralci kot so Dončić in Prepelić ne prihajajo. OK, Dončić ni mogel priti, ker je v NBA. Evroligaški igralci pa bi morda prišli, če bi jih vprašali. Prepelič, Jaka Blažič, ali pa morda jaz. Moji črnogorski soigralci iz Budućnosti so igrali za izbrano vrsto," je za eurohoops razlagal Omić.

In Črna gora je premagala Latvijo. "Vidite? Lahko se zgodi. Toda slovenska zveza niti ne poskusi. Ne vprašajo. To ni moja odločitev." Omić pravi, da bi ob morebitnem vnovičnem povabilu v slovensko izbrano vrsto moral razmisliti. Razočaran je bil nad razpletom dogodkov. "Morajo biti resnejši. Ko se nekdo pridruži reprezentanci, mora ostati v reprezentanci. Nisem igralec, ki bi prihajal in odhajal. Za reprezentanco sem igral osem let. Od mlajših kategorij dalje. Igral sem na SP 2014 in EP 2015. Dal sem nekaj skozi. nimam pa medalje. Nekaj sem dal reprezentanci, da se je lahko uvrstila na Eurobasket, v letu 2016 sem igral v kvalifikacijah. Potem pa me ni zraven. Zakaj? Dobro, če ne bi igral v kvalifikacijah, bi razumel. Ni problema. Tako pa..."


Kratek in jedrnat je bil tudi njegov odgovor na vprašanje ali se je slišal z generalnim sekretarjem KZS Rašom Nesterovićem? "Ne. Jaz ga ne kličem in on ne kliče mene." Najboljše je prišlo na koncu. "Zelo spoštujem trenerja. Dober je. Govoril sem z njim o vsem kar se je dogajalo lani. Pripravljen sem igrati zanj. Samo zanj. Govoril sem s Prepeličem in on pravi Pojdiva igrat. Skupaj. Odvrnem mu, da moram razmisliti in potem trenerju sporočim, da sem pripravljen igrati. Povem mu, da je vse pozabljeno in da sem pripravljen igrati. In kaj se potem zgodi? Po desetih dnevih me pokliče in mi sporoči, da oni mislijo drugače. Da mislijo, da se bo morda Randolph vrnil. Ko to slišim, mu rečem hvala lepa, a ne kličite me več. Ni to trenerjevo maslo. Vem, čigavo je. Če bodo dejali, da naj pozabimo vse skupaj... Ko se Prepelič vrne, ko se Blažič vrne, se bom vrnil tudi sam," je še dejal 26-letni center.

Celoten intervju (v angleščini) si lahko preberete na TEJ POVEZAVI.

Članki iz rubrike