Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

ku
ku
4 02.12.2018 20:29:40

NOVA TEKMA, NOVI PORAZ evropskih prvakov! Trifunović bi fante enotavno ZAPRL, potem pa ...

www.alesfevzer.com
Slovenska zgodba v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo se je klavrno končala že pred dnevi v Ukrajini, ko so evropski prvaki izgubili še teoretično možnost za uvrstitev na eno od prvih treh mest v svoji skupini. Danes so izgubili še osmo tekmo od desetih in ostajajo prikovani na dno lestvice.

Selektor Rado Trifunović vseeno ne obupuje, ne pusti se zapeljati črnogledosti in kritičnemu pogledu košarkarske javnosti, ki je pred dobrim letom slavila junake, danes pa zavija z očmi. Kako 'za vraga' je mogoče, da evropski prvak tako močno pade?

"Če bi se s temi fanti za en mesec zaprl v dvorano in trdo treniral, vam povem, da bi bila to zelo dobra ekipa," je po današnjem porazu z Latvijo dejal Trifunović in ohranil svojo optimistično držo. Realnost je žal drugačna, Slovenija v tem trenutku na košarkarskem zemljevidu ne pomeni kaj dosti, tako hitro se pač v športu stvari spreminjajo.

Danes so fantje sicer dolgo vodili proti Latviji in bili pred zmago, ki sicer ne bi spremenila končnega vtisa, na koncu pa so tudi ta dvoboj uspeli izgubiti. "Oba polčasa smo taktično odigrali povsem enako. Ker nismo imeli dovolj višine, smo morali paziti na prostor pod košem, zato smo Latviji pustili veliko metov z razdalje. Na srečo jih v prvem polčasu niso zadeli, v drugem pa so bili izjemno natančni. Kljub porazu moram pohvaliti fante, saj so igrali maksimalno. Dali so vse od sebe. Veseli me napredek, ki so ga pokazali, čeprav smo imeli v primerjavi s tekmo v Zaporožju le en trening več," je tekmo komentiral selektor.

slovenija kosarka
www.alesfevzer.com


Kapetan Edo Murić, ki nima kluba in že tri mesece igra le za reprezentanco, je dejal, da je imela Latvija več orožij: "Dokler nam je šel met, smo bili v spredaj, ko pa nismo več zadevali, nas je zmanjkalo. Veliko smo tekli, dobro smo se gibali, vendar nas žal ni dvanajst in enostavno nismo mogli držati istega ritma vseh štirideset minut."

Grega Hrovat je vedel, da se bo Latvija v drugem delu razigrala: "Glede na potek prvega polčasa in dejstvo, da je bila za goste to zelo pomembna tekma, smo pričakovali, da bo Latvija v drugem delu zaigrala veliko bolj agresivno." Kot je še dejal, je bil moč odločitve Blums, za katerega Slovenci niso imeli odgovora. "Ravno te njegove trojke so bile na koncu odločilne, čeprav smo tudi mi imeli nekaj poskusov za izenačenje, vendar jih žal nismo zadeli."

Članki iz rubrike