Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 02.12.2018 08:20:26

Prvakom ni pomagala niti vrnitev Curryja

Stephen Curry, zvezdnik severnoameriške profesionalne košarkarske lige NBA, se je po 11 tekmah odmora zaradi poškodbe dimelj vrnil na igrišče. Njegova vrnitev v Detroitu pa ni bila najbolj uspešna za aktualne prvake Golden State Warriors. Dosegel je sicer 27 točk, toda njegova ekip je izgubila s 102:111. Ekipi obeh Slovencev v ligi nista igrali.

Usodne so bile minute pred odhodom na odmor, ko so se gostitelji odlepili, prednost pa nato držali vse do konca.

"Pred poškodbo sem odigral nekaj odličnih partij, tokrat ni bilo tako. Priznam, da sem bil malo nervozen. Ko sem dobil žogo v roke, sem menil, da morem z njo nekaj narediti. Soigralci so me iskali, opravili so odlično delo, ki pa ga nisem najbolje izkoristil. A verjamem, da bo v naslednjih tekmah bolje in da se bomo spet vrnili na zmagovita pota," s svojo igro, predvsem v prvem polčasu, ni bil najbolj zadovoljen Curry.

Za bojevnike je bil to drugi zaporedni poraz. S 15 zmagami in devetimi porazi so trenutno na četrtem mestu zahodne konference. Detroit, ki je zmagal petič zapored, za to sta najbolj zaslužna Blake Griffin s 26 doseženimi točkami in Andre Drummond z dvojnim dvojčkom (16 točk, 19 skokov), je četrti v vzhodni konferenci.

V njem le s štirimi porazi vodi Toronto, ki je tokrat zanesljivo zmagal v Clevelandu, kljub temu, da je igral brez poškodovanega (hrbet) Kylea Lowryja, najboljšega podajalca lige. To je bila osma zaporedna in 20. skupna zmaga za Toronto, ki meje 20 zmag še nikoli ni dosegel tako hitro. Moštvo je do nje prišlo na krilih razpoloženega Kawhija Leonarda, prispeval je 34 točk, Lowryja pa je odlično zamenjal Fred VanVleet, ki je prispeval 16 točk.

Druga najuspešnejša ekipa vzhodne konference in najboljša napadalna ekipa lige Milwaukee Bucks pa je zabeležila sedmi poraz. V New Yorku je izgubila proti domačim Knicks, kljub temu da je Giannis Antetokounmpo dosegel kar 34 točk in da je pet minut in pol pred koncem rednega dela vodila za 11, tri minute pred koncem pa za devet točk.

Podaljšek je s trojko domačim s trojko 24 sekund pred zvokom sirene zagotovil Emmanuel Muddiay. Isti igralec je postavil tudi končni izid, potem ko je devet sekund pred koncem uspešno izvedel dva prosta meta.


James Harden je imel v zadnjem času nekaj odličnih strelskih dosežkov, a njegovo moštvo ni zmagalo, tudi v dvoboju njegovega Houstona proti Chicagu je dosegel 30 točk, zadel šest trojk, a tokrat je bil za dobro igro vendarle nagrajen tudi z zmago, drugo zaporedno za Rockets.

"Pozna se, da so vsi pomembnejši igralci spet zbrani, da smo popolni. To se pozna tudi pri rezultatih," je s stanjem ekipe zadovoljen trener Houstona Mike D'Antoni. Houston ima zdaj polovičen izkupiček iz dosedanjih tekem, zabeležil je 11 zmago. Chicago, pri katerem je svojo prvo tekmo v sezoni odigral Finec Lauri Markkanen, pa je pri repu razpredelnice.

Zmago Sacramenta v Indiani je z zabijanjem po odbiti žogi zagotovil Willie Cauley-Stein, ki je tekmo končal s 17 točkami in 13 skoki, Srb Bogdan Bogdanović je dosegel 20 točk.

Brooklyn je še vedno nezanesljiv, proti Washingtonu je zabeležil že šesti zaporedni poraz, potem ko ni znal zaustaviti Johna Walla, ki je dosegel 30 točk. Isto število točk je na tekmi Boston - Minnesota vknjižil tudi Gordon Hayvard, ki je s svojim najboljšim dosežkom sezone bil najbolj zaslužen za zmago keltov.

Oba Slovenca v najmočnejši košarkarski ligi na svetu sta v noči na nedeljo počivala. Ekipi Dallas Mavericks Luka Dončića in Miami Heat Goran Dragića bosta spet v akciji danes. Prvi se bodo doma pomerili z Los Angeles Clippers, ekipa iz Floride pa bo gostila Utah Jazz.

Kot poroča časnik Miami Herald, pa v moštvu Miamija že sedmo tekmo zapored ne bo Dragića, ki še vedno zdravi težave s kolenom. Dragić se je v preteklem tednu vrnil na treninge, a po uradnem zdravstvenem poročilu njegovega moštva ni še nared za igranje.

Miami je v času Dragićeve odsotnosti zmagal le na dveh tekmah, izgubil pa kar štirikrat, skupno ima izkupiček osmih zmag in 13 porazov.

Izidi
New York Knicks - Milwaukee Bucks           136:134    podaljšek
Detroit Pistons - Golden State Warriors     111:102
Washington Wizards - Brooklyn Nets          102:88
Cleveland Cavaliers - Toronto Raptors        95:106
Houston Rockets - Chicago Bulls             121:105
Minnesota Timberwolves - Boston Celtics     109:118
Sacramento Kings - Indiana Pacers           111:110
Značke: košarka, nba

Članki iz rubrike