ženska vesolje Dobra karma

Sade sati prinaša težavne čase, a se ga ni ...

damjana golavsek Svet24.si

Znani o ... bonih za dopust

B60K5200 Reporter.si

Kliči šefa Udbe na pogovor! Rado Pezdir ...

reportaža Svet24.si

Obisk romskega naselja Brezje pri Novem mestu: Kot...

20200303-00993137 Necenzurirano

Državno podjetje zaposlilo soprogo poslanca SDS

96258281_137418234560540_3818889268535166282_n Odkrito.si

Jelena Karleuša: »V živo sem še lepša!«

miha in pia Njena.si

Čuk Miha spregovoril o poroki

STA
STA
0 26.11.2018 16:53:54

Slovenski košarkarji začeli priprave na Ukrajino in Latvijo

Tamino Petelinšek / STA
Pred sedežem KZS v Ljubljani se je zbralo dvanajst od trinajstih igralcev, ki jih je selektor Rade Trifunović povabil v izbrano vrsto za peti ciklus kvalifikacij za svetovno prvenstvo oziroma za tekmi proti Ukrajini in Latviji. Namesto Jana Špana je prišel mladi Miha Škedelj, odsotnost Mihe Lapornika pa bo nadomestil Blaž Mahkovic.

Trifunović je moral od petka, ko je na novinarski konferenci predstavil seznam trinajstih igralcev, poseči po dveh menjavah. Jan Špan si je na tekmi prejšnji teden v Istanbulu poškodoval stegensko mišico in mora počivati, Miha Lapornik pa se je po pogovoru z vodstvom Petrola Olimpije sklenil, da se tokratne reprezentančne akcije ne bo udeležil.

Slovenske ekipa je bo tako sila mlada in zelo neizkušena. Njen novi kapetan Edo Murić, ki bo prav jutri dopolnil 27. rojstni dan, je drugi najstarejši član za leto starejšim Blažem Mahkovicem. Od ekipe z lanskega evropskega prvenstva so v postavi ob Muriću le Matic Rebec, Žiga Dimec in Vlatko Čančar, v primerjavi s prejšnjimi tekmami v teh kvalifikacijah pa manjkajo še Klemen Prepelič, Jaka Blažič, Anthony Randolph, Sašo Zagorac, Gašper Vidmar in Aleksej Nikolić.


Slovenijo bodo tako na obračunih z Ukrajino in Latvijo zastopali Aljaž Bratec, Vlatko Čančar, Jakob Čebašek, Žiga Dimec, Urban Durnik, Gregor Glas, Gregor Hrovat, Jan Kosi, Miha Škedelj, Blaž Mesiček, Edo Murić, Matic Rebec in Blaž Mahkovic. Na zbor v Ljubljano ni prišel le Vlatko Čančar, ki je imel sinoči tekmo v španskem prvenstvu, reprezentanci se je pridružil na ponedeljkovem prvem treningu v Brežicah.

"Ne glede na to, kakšno ekipo imamo in kakšne so naše možnosti za uvrstitev na svetovno prvenstvo, pričakujem od fantov, da se bodo borili do zadnjega daha. Na obeh tekmah bomo šli na zmago, čeprav priznam, da se Ukrajine kar malce bojim, saj gre za sila neugodno ekipo, ki nam v tej situaciji še posebej ne ustreza. Ukrajinci so močni fantje, široki čez ramena, mi pa tokrat z izjemo Žige Dimca nimamo pravih orožji zanje," pravi selektor Trifunović.

Čeprav je Slovenija v dosedanjih osmih tekmah zabeležila le dve zmagi in zaseda zadnje mesto v skupini, ima še majhne teoretične možnosti za preboj na Kitajsko. Za ta sanjski razplet bi morala zmagati na preostalih štirih srečanjih - dve sta na sporedu še februarja 2019 - in hkrati upati na spodrsljaje Latvije, Ukrajine in Črne gore.

Značke: košarka, sta

Članki iz rubrike