bolnišnica Svet24.si

Družinski zdravniki: Če se to zgodi, bomo kmalu ...

postojnska jama Svet24.si

V 200 letih so vodniki skozi Postojnsko jamo ...

Klemen Žibert Necenzurirano

Objavljamo poročilo o finančni luknji v SD: kaj ...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

mark cuban pravi mvp pm Ekipa24.si

Provokacija v srbskem jeziku?! Neverjetno, kaj o ...

la-parolaccia Odkrito.si

V tej restavraciji natakarji žalijo goste!!!

maribor Ekipa24.si

Maribor zavit v črno: Umrl nekdanji nogometaš ...

ku
ku
0 02.05.2018 18:14:50

Španski selektor Sergio Scariolo RAZKRIL formulo za tretje kvalifikacijsko okno in tekmo v Stožicah

Profimedia
Počasi se približuje še tretje kvalifikacijsko okno v prvi fazi kvalifikacij za nastop na svetovnem prvenstvu 2019.

Slovenija je doslej izgubila že dve tekmi (v Španiji in v Belorusiji), kar je zelo pomembno, ker se v naslednjo fazo prenašajo prav vsi rezultati. Varovance Rada Trifunovića, ki na prvih štirih tekmah zaradi spora med Fibo in evroligo (tako kot tudi ostali selektorji) ni mogel računati na igralce iz najmočnejšega klubskega tekmovanja v Evropi, konec junija in v začetku julija čakata dve tekmi doma - s Španijo in Črno goro.

Medtem ko Trifunović upa, da bo lahko zdaj računal na vse najboljše, razen Gorana Dragića, ki je že večkrat poudaril, da je zaključil svojo reprezentančno zgodbo, in poškodovanega Zorana Dragića, španski selektor Sergio Scariolo išče pravo formulo.



Kot je razkril španskim medijem, računa na štiri igralce iz lige NBA, štiri igralce iz evrolige in štiri igralce, ki so dobro (brez poraza) odigrali prve štiri tekme. Španci so sicer za prva dva kvalifikacijska okna ostali kar brez 29 igralcev, ki si kruh služijo v ligi NBA in evroligi.

Scariolo se kljub širšemu naboru ne misli odpovedati junakoma prvih kvalifikacijskih tekem Franu Vazquezu in Quinu Colomu. Od igralcev iz lige NBA bodo verjetno na seznamu brata Willy in Juancho Hernangomez ter tudi Alex Abrines. Bratoma Gasol je Scariolo dal proste roke, naj se odločita sama. Nanju namreč resno računa na svetovnem prvenstvu. Podobno razmišlja tudi v primeru Rickyja Rubia, Nikole Mirotića in Serga Ibake.

Članki iz rubrike